ASV kongresmenis: Tramps otrajā termiņā izskatīsies pēc Putina Krievijā

© Scanpix

Ja Donalds Tramps atgriezīsies Baltajā namā, viņa otrais termiņš ASV prezidenta amatā atgādinās Vladimira Putina autoritāro līdera valdīšanu - šādu viedokli politisko sarunu šovā pauda kongresmenis Džeimijs Raskins, raksta unian.net.

Šonedēļ intervijā spāņu valodā raidošajai televīzijas stacijai “Univision” Tramps atzina, ka, ja tiks atkal ievēlēts 2024. gadā, viņš izmantos arī FIB, lai vajātu savus politiskos konkurentus.

"Ja es būšu prezidents un redzēšu, ka kāds it kā uzvedas labi, bet pret mani ir slikts, es saku, ka iešu un izvirzīšu viņam apsūdzību,” teica Tramps.

Komentējot šo paziņojumu, Raskins norādīja, ka Tramps īpaši iekāro prezidenta amatu, lai tiktu pie iespējas iznīcināt savus politiskos ienaidniekus.

"Kā tad izskatītos Trampa otrais termiņš? Tas izskatītos pēc Vladimira Putina Krievijā. Tas izskatītos pēc premjerministra Viktora Orbana Ungārijā - neliberāla demokrātija, kas nozīmē demokrātiju bez tiesībām uz brīvību vai cieņu pret pienācīgu procesu, sistēmu, likuma varu," sacīja Raskins.

Raskins savulaik piedalījās parlamentārās komisijas darbā, kas izmeklēja uzbrukumu Kapitolijam 2021. gada 6. janvārī un Trampa lomu šajos notikumos. Pēc kongresmeņa domām, Trampa uzvedība tobrīd liecina, ka viņš ir tāda tipa politiķis, kurš nav gatavs pieņemt vēlēšanu rezultātus, ja tie viņam nenāk par labu, un viņš nebaidās ķerties pie politiskās vardarbības.

"Politisko vardarbību viņi uztver kā instrumentu varas iegūšanai, un tad viss izriet no politiķa gribas. Un Donalds Tramps ir tādu sarakstā. Līdz ar to mēs nepārprotami virzāmies uz pavisam citu valdības formu, kuru jebkurš no mums varētu atzīt tikai par pagātnes turpināšanu," sacīja Raskins.

Pasaulē

Rīgā pirmdienas vakarā plkst.19 notiks protesta akcija pie Krievijas vēstniecības, lai nosodītu Krievijas raķešu triecienu bērnu slimnīcai "Ohmatdet" Kijivā, liecina ieraksti mikroblogošanas vietnē "X".