Irāna: Izraēlas un "Hamās" kara mēroga paplašināšanās ir nenovēršama

© AFP/Scanpix/Leta

Izraēlas un "Hamās" kara mēroga paplašināšanās ir nenovēršama, piektdien sacīja Irānas ārlietu ministrs Hoseins Amirs-Abdollahians, reģionā un aiz tā robežām vairojoties bažām, ka konflikts var izplesties.

"Ņemot vērā pret Gazas civiliedzīvotājiem izvērstā kara intensitātes pieaugumu, kara mēroga paplašināšanās kļuvusi nenovēršama," Irānas ministrs telefonsarunā sacīja Kataras kolēģim šeiham Mohammedam bin Abdurrahmanam al Tani.

Amira-Abdollahiana teiktais citēts Irānas Ārlietu ministrijas tīmekļa vietnē.

Irāna "Hamās" atbalsta finansiāli un militāri. Teherāna arī cildinājusi "Hamās" uzbrukumu Izraēlai, to dēvējot par panākumu, tomēr noliedz, ka būtu jelkādā veidā iesaistīta.

Irāna uzskata, ka "sniegt atbalstu pretošanās grupējumiem ir tās pienākums", sacīja Irānas prezidents Ebrahims Raisi, uzstājot, ka tie darbojas neatkarīgi.

Raisi sestdien Saūda Arābijas galvaspilsētā pievienosies arābu līderiem samitā, kur, kā sagaidāms, tiks izteiktas prasības, ka Izraēlai ir jāizbeidz uzbrukumi Gazas joslai, pirms vardarbībā tiek ierautas citas valstis.

Irāna neatzīst Izraēlu, un kopš 1979.gada Islāma revolūcijas atbalsts palestīniešu lietai ir tās ārpolitikas centrālais temats.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais