Cik raķešu ir Krievijai? Izlūkdienests sniedz jaunu informāciju par Krievijas rezervēm

© AFP/Scanpix/LETA

Lai gan krievi šodien ražo tāla darbības rādiusa raķetes lielākos daudzumos nekā iepriekš, Krievijas Federācija nespēj atgriezties pie rezervēm, kas viņiem bija 2022. gada 24. februārī, sacīja Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Andrejs Jusovs, vēsta "24tv.ua".

"Raķešu ražošanas tempi neapmierina Krievijas militāri politisko vadību. Ražošanas apjoms ir palielinājies, salīdzinot ar periodu pirms pilna mēroga iebrukuma. Taču viņi nevar atgriezties pie rezervēm, kas viņiem bija 24. februārī. Daļēji tāpēc, ka pēdējā gadā Sergejs Surovikins [Krievijas Federācijas armijas ģenerālis] noplicināja Krievijas raķešu potenciālu. Tagad viņi to atjauno," viņš teica.

Pēdējā laikā Krievijas karaspēks arvien biežāk veic kombinētos triecienus, izmantojot mazāk raķešu un vairāk bezpilota lidaparātu, atzīmēja Jusovs.

"Tas nozīmē, ka viņiem izdevies uzkrāt noteiktas rezerves. Un pēc aukstā laika iestāšanās pastāv atkārtotu uzbrukumu risks Ukrainas enerģētikas infrastruktūrai un civilajai infrastruktūrai. Tas ir jāuztver ļoti nopietni," viņš piebilda.

Svarīgākais