ĀM parlamentārais sekretārs: Lielbritānija ir Latvijas stratēģiskais sabiedrotais drošībā

© Dmitrijs Suļžics/MN

Lielbritānija ir Latvijas stratēģiskais sabiedrotais drošībā un atbalstā Ukrainai, tiekoties ar Lielbritānijas parlamentāro sekretāru Eiropas lietās Leo Dokertiju, uzsvēris Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārais sekretārs Reinis Brusbārdis.

Kā aģentūru LETA informēja ĀM, amatpersonas šodien tikās, lai pārrunātu divpusējo attiecību attīstības iespējas, kā arī starptautiskās dienaskārtības aktualitātes, īpašu uzmanību pievēršot atbalstam Ukrainai.

Sarunas gaitā amatpersonas uzsvēra, ka Latvija un Lielbritānija ir līdzīgi domājošas valstis, kuras vieno kopīgas vērtības. Brusbārdis pateicās par Lielbritānijas stingro nostāju pret Krievijas agresiju Ukrainā, kā arī par tās ievērojamo politisko, humāno, finansiālo un militāro atbalstu Ukrainai.

Amatpersonas pārrunāja arī Latvijas un Lielbritānijas sadarbību NATO kontekstā. ĀM parlamentārais sekretārs izteica pateicību par Lielbritānijas ieguldījumu reģiona drošībā. Sarunā uzmanība tika veltīta arī cīņai ar dezinformāciju, kā arī nelegālajai migrācijai pie Eiropas Savienības ārējām robežām.

Vizītes laikā Latvijā Dokertijs tiekas arī ar klimata un enerģētikas ministru Kasparu Melni (ZZS).

Pasaulē

Tagad jau Maskavas labumus baudošais Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns negaidīti izvēlējās Kijivu par pirmo ārvalstu vizītes galamērķi pēc tam, kad Ungārija kļuva par Eiropas Savienības prezidējošo valsti. Šī bija viņa pirmā ierašanās Ukrainā kopš Krievijas agresijas sākuma.

Svarīgākais