Latvieši Īrijā zog lietotu apģērbu

Labdarībai paredzētie maisi ar lietotiem apģērbiem, ko Īrijas iedzīvotāji atstāj pie savu māju durvīm, pateicoties austrumeiropiešu un čigānu bandām, jau ilgu laiku nesasniedz mērķi, raksta baltic-ireland.ie, atsaucoties uz laikrakstu "Herald".

Labi organizētās noziedznieku grupas esot no Latvijas, Lietuvas un Rumānijas, tās apstaigājot vietas, kur maisi ar drēbēm atstāti, un tos nozogot, ziņo portāls tvnet.lv

Bijušais smagu noziegumu izmeklētājs raksta, ka pirms dažiem gadiem viņa bijušie kolēģi Dublinā atklājuši lielu noliktavu, līdz malām pilnu ar apģērbu, mēbelēm un citiem priekšmetiem. Visas šīs lietas cilvēki bija ziedojuši labdarībai, taču tās tikušas nozagtas un bija paredzētas tālākpārdošanai Austrumeiropas valstīs. No Īrijas vien tirdzniecībā katru gadu nokļūst lietas miljoniem eiro vērtībā..

Raksta autors stāsta, ka kādā svētdienā Blanchardstown dzīvojamajā rajonā, novietojot automašīnu stāvvietā pie veikala Superquinn, pamanījis čigānieti, kas rakājusies konteineros, kas paredzēti apģērbu atstāšanai. Viņa izvēlējusies labākās kvalitātes apģērbus un devusi tos vīrietim, kas darbojies kopā ar čigānieti..