Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Pasaulē

Algā 2700 eiro! Jauna ražotne Igaunijā meklē strādniekus

© Scanpix

Jaunais “E-Piim” piena kombināts Igaunijas pilsētā Paidē joprojām meklē strādniekus, raksta postimees.ee.

Darbs Baltijas valstīs modernākajā piena pārstrādes rūpnīcā, no vienas puses, ir atbildīgs darbs pārtikas nozarē, no otras - tam ir dažādi bonusi, piemēram, darbiniekiem tiek piedāvātas apmācības Nīderlandē un algu līdz 2700 eiro mēnesī - šī alga ir daudz lielāka par vidējo algu tuvākajā apkaimē.

Pateicoties Igaunijas un Latvijas piensaimnieku līgumam un Nīderlandes investoru piesaistei, Igaunijas centrā tika uzbūvēta viena no modernākajām piena pārstrādes rūpnīcām Austrumeiropā.

Jaunā ražotne uzbūvēta Igaunijas pilsētā Paidē, un tās izveidē ieguldīti vairāk nekā simts miljoni eiro. Rūpnīcas izveides process ilga vairāk nekā desmit gadus, tostarp notika Igaunijas kooperatīvu apvienošana, Latvijas kooperatīva dibināšana, kā arī projektu izstrāde, plānošana, investoru piesaiste, iepirkumi, būvnieku atlase un darbinieku apmācības.

Rūpnīca pieder Igaunijas un Latvijas piensaimnieku kooperatīvam “SCE E-Piim”, un šis ir pirmais tik vērienīgais pārrobežu sadarbības projekts reģionā. Tajā piedalās arī Nīderlandes investori “Interfood” un “Royal A-Ware”.

Dienā plānots pārstrādāt aptuveni 1000-1200 tonnas piena, saražojot simts tonnas siera un 70 tonnas sauso sūkalu - šie produkti ir pieprasīti visā pasaulē, un ražotnes vadītājs saskata labas pārdošanas iespējas.