Īpašumu bojāšana un naida kurināšana. Vācijā reģistrēti 2600 incidenti saistībā ar "Hamās" uzbrukumu Izraēlai

© Reuters/Scanpix/Leta

Vācijas federālā policija pēdējā mēneša laikā ir konstatējusi vairāk nekā 2600 noziedzīgus nodarījumus, kas ir saistīti ar palestīniešu islāmistu grupējuma "Hamās" 7.oktobrī veiktajiem teroraktiem pret Izraēlu.

Galvenie reģistrētie noziegumi bija īpašuma bojāšana, naida kurināšana un pretošanās varas iestādēm, otrdien paziņoja Federālās kriminālpolicijas birojs (BKA).

Īpaši skandalozas Vācijā bija palestīniešu atbalsta demonstrācijas pēc atkārtotiem incidentiem, kuros atsevišķi protestētāji pauda atbalstu "Hamās", izkliedza antisemītiskus lozungus vai apšaubīja Izraēlas tiesības uz eksistenci.

Vācijas varas iestādes ir aizliegušas daudzas šāda veida pulcēšanās, bet atļautās ir notikušas tikai policijas ciešā uzraudzībā. Vadošie Vācijas politiķi ir pieprasījuši, lai Vācijas musulmaņi nosodītu pret Izraēlu vērsto retoriku.

Valstī ir pieaudzis antisemītisku incidentu skaits, starp kuriem ir oktobrī noticis dedzināšanas mēģinājums pret ebreju kopienas centru un sinagogu Berlīnē. Ir arī bijuši vairāki incidenti, kad dzīvojamo ēku durvis vai ieejas ir apķēpātas ar Dāvida zvaigznēm.

Svarīgākais