128. brigādes karavīru nāve: komandieris atstādināts uz izmeklēšanas laiku

© Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņojis, ka 128.atsevišķās kalnu uzbrukuma brigādes komandieris Dmitrijs Ļusjuks, kura kaujinieki tika nogalināti Krievijas uzbrukumā apbalvošanas ceremonijas laikā Zaporižjē, ir atstādināts no amata uz izmeklēšanas laiku, ziņi Unian.net

Vakara videovēstījumā valsts vadītājs sacīja, ka šodien Augstākā komandiera štāba sanāksmē uzklausīti ziņojumi par notikušo traģēdiju. Par to ziņoja militārpersonas, aizsardzības ministrs un Ukrainas Drošības dienesta vadītājs.

"Konkrēti zināmi un ir jau noskaidroti traģēdijas apstākļi un tie, kuru rīkojumi radīja apstākļus traģēdijas iespējamībai. Ziņoja Aizsardzības ministrijas galvenais inspektors Vorončenko," sacīja Zelenskis.

Pēc viņa teiktā, brigādes komandieris ir atstādināts uz izmeklēšanas laiku. Prezidents uzsvēra, ka tagad visa situācija tiek noskaidrota minūti pa minūtei. Viņš solīja, ka tiks noskaidrots, kurš konkrēti ir pārkāpis cilvēku drošības noteikumus zonā, kur iespējama ienaidnieka gaisa izlūkošana.

"No atbildības nevar izvairīties," piebilda valsts prezidents.

Vēlāk ģenerālštābs šo informāciju apstiprināja.

"Veicot dienesta izmeklēšanu par personāla nāvi 2023.gada 3.novembrī, 128.atsevišķās kalnu uzbrukuma brigādes komandieris ar Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieka lēmumu tika atstādināts no amata. Izmeklēšanas materiāli pēc tās pabeigšanas tiks nodoti tiesībsargājošajām iestādēm,” teikts paziņojumā.

Svarīgākais