Ar nazi bruņots terorists ieradies Izraēlas policijas iecirknī un sadūris kareivi

© AFP/Scanpix/Leta

Austrumjeruzalemē uzbrucējs ar nazi pirmdien sadūris un smagi ievainojis Izraēlas karavīru, bet pēc tam tika nošauts, paziņojusi Izraēlas policija.

"Ar nazi bruņots terorists ieradās Šalemes policijas iecirknī un sadūra ar nazi sievieti karavīru (..), robežpolicijas spēki neitralizēja teroristu, viņu nošaujot," teikts policijas paziņojumā.

Policija, kas nesniedza sīkāku informāciju par uzbrucēja identitāti, norādīja, ka viena kareive tika smagi ievainota, bet otra guva vieglus ievainojumus. Izraēlas neatliekamās palīdzības dienesti ziņoja, ka sniedzis medicīnisko palīdzību ievainotajām, kas abas ir 20 gadus vecas.

Kopš Izraēlas un palestīniešu grupējuma "Hamās" kara sākumā arī Austrumjeruzalmē ir uzliesmojusi vardarbība.

30.oktobrī kāds palestīnietis Jeruzalemes austrumos sadūra ar nazi un smagi ievainoja Izraēlas policistu, bet pēc tam tika nošauts, ziņoja policija.

Izraēla 1967.gadā okupēja Austrumjeruzalemi Sešu dienu kara laikā un vēlāk to anektēja, pasludinot visu Jeruzalemi par savu "mūžīgo un nedalāmo galvaspilsētu". Palestīnieši pretendē uz Austrumjeruzalemi kā savas nākotnes valsts galvaspilsētu.

Svarīgākais