Krievijā "Mediazona" dibinātājam aizmuguriski piespriež astoņarpus gadus cietumā

© Scanpix

Maskavas tiesa piektdien lietā par tā dēvēto viltus ziņu izplatīšanu par Krievijas armiju aizmuguriski piespriedusi astoņarpus gadus cietumā tīmekļa medija "Mediazona" dibinātājam un bijušajam izdevējam Pjotram Verzilovam.

Lieta bija ierosināta saistībā ra četriem ierakstiem sociālajās platformās "Twitter" (šobrīd "X") un "Instagram" par Krievijas armijas Bučā pastrādātajām masu slepkavībām.

Atbilstoši izmeklētāju versijai ierakstos ir vēstījums, "kas var izraisīt sociālās spriedzes pieaugumu un nodarīt kaitējumu Krievijas interesēm".

Ar saviem ierakstiem Verzilovs "radījis reālus draudus, ka pilsoņiem var rasties maldīgs viedoklis par īpašās militārās operācijas mērķiem un uzdevumiem", teikts spriedumā.

Kopš Maskava pērn februārī uzsāka pilna mēroga karu pret Ukrainu, Krievijā vairākiem desmitiem redzamu režīma kritiķu piespriesti bargi cietumsodi.

Verzilovs Krievijas medijiem sacījis, ka pilna mēroga kara sākumā devies uz Ukrainu uzņemt dokumentālo filmu, bet šobrīd karo Ukrainas pusē.

Pasaulē

Donalds Tramps un viņa galvenie ārpolitikas padomnieki pirms vēlēšanām draud Ķīnas prezidentam Sji Dzjiņpinam īstenot agresīvāku ASV politiku pret Ķīnu, raksta izdevums “The Hill”.

Svarīgākais