Arvien vairāk amerikāņu pārliecināti, ka ASV sniedz pārāk lielu atbalstu Ukrainai

© AP/Scanpix/Leta

41% amerikāņu uzskata, ka ASV dara pārāk daudz Ukrainas atbalstīšanai, liecina ASV socioloģisko pētījumu institūta "Gallup" veikta aptauja, par kuras rezultātiem ziņoja radiostacija "Amerikas Balss". 

Jūnijā šāds viedoklis bija 29% aptaujāto.

25% amerikāņu uzskata, ka ASV nepietiekami atbalsta Ukrainu cīņā pret Krievijas agresiju, bet pērn šāds viedoklis bija 38% aptaujāto.

To amerikāņu īpatsvars, kas uzskata ASV atbalstu Ukrainai par pietiekamu, kopš pērnā gada ir samazinājies no 43% līdz 33%.

2022.gada augustā 66% amerikāņu uzskatīja, ka ASV jāatbalsta Ukraina tās teritorijas atgūšanā, pat ja tas novestu pie ilgstoša konflikta. Tagad šāds viedoklis ir 54% amerikāņu.

43% uzskata, ka ASV jācenšas palīdzēt ātri pabeigt šo karu, pat ja tas nozīmētu Ukrainas teritoriju atdošanu Krievijai.

Aptaujas veicēji arī pievērsa uzmanību tam, ka pieaugusi republikāņu skepse par palīdzību Ukrainai. 62% republikāņu uzskata, ka ASV dara pārāk daudz Ukrainas labā, bet 2022.gada augustā šāds viedoklis bija 43% republikāņu. Demokrātu vidū šādu skeptiķu īpatsvars pieaudzis no 9% līdz 14%.

Atbildot uz jautājumu, vai ASV finansiāli jāatbalsta Ukraina, cik tai vajadzīgs, bez finansiāliem ierobežojumiem, pozitīvi atbildēja 37% aptaujāto. Republikāņu vidū šādi atbildēja 35%, neatkarīgu respondentu vidū - 35%, un demokrātu vidū - 65%.

20% respondentu uzskata, ka Ukraina karā uzvarēs, 14% uzskata, ka uzvarēs Krievija, bet 64% uzskata, ka neuzvarēs neviena no abām pusēm.

Svarīgākais