Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Pasaulē

Bijušie vāgnerieši iekļauti Krievijas gvardē; kāda loma iedalīta ir Jevgeņija Prigožina dēlam Pāvelam?

© Scanpix

Atsaucoties uz izdevumu RU 59, "The Insider" raksta: "Izdevums citē Vāgnera grupas pārstāvja teikto Permā, kurš apstiprināja, ka tagad tā ir Krievijas gvardes divīzija un to vada Pāvels Prigožins. Viņš norādīja, ka organizācijas simbolika un atribūti paliks nemainīgi."

"Vāgner" organizācijas personāla atlases centri ir atsākuši darbu. Pēc to pārstāvja teiktā, vispirms divīzijas rindās tiek vervēti tie, kuriem ir kaujas pieredze, tostarp tie, kas jau bija "Vāgner" rindās. Jāatzīmē, ka tagad Vāgnera grupa nevervē cilvēkus no cietuma - tikai no civilās dzīves.

Tiek atzīmēts, ka ar "Vāgner" saistītie "Telegram" kanāli sāka reklamēt dalību organizācijā, aicinot pievienoties cilvēkus vecumā no 20 līdz 55 gadiem. Atkarībā no tā, kur persona tiek nosūtīta, viņam tiks samaksāts no 80 līdz 240 tūkstošiem rubļu. Viņi meklē "izmisušos un drosmīgos, labākos no labākajiem".

Atgādināsim, ka bijušā "Vāgner" komandiera Jevgeņija Prigožina lidmašīna avarēja 23. augustā. Viņš pats, kā arī vairāki grupas komandieri atradās lidmašīnā. Oficiālas detaļas par notiekošo incidenta izmeklēšanu nav zināmas, taču Vladimirs Putins apgalvoja, ka saskaņā ar Izmeklēšanas komitejas viņam sniegto informāciju upuru ķermeņos atrasti “rokas granātu elementi” un uz lidmašīnu nav bijis ārējas ietekmes. Saskaņā ar Jevgeņija Prigožina testamentu, kas sastādīts un notariāli apliecināts 2023.gada 2.martā, visa manta pieder viņa dēlam, 25 gadus vecajam Pāvelam Prigožinam.