Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Video. NEXTA: Virs Krimas tilta redzami dūmu mutuļi

© Ekrānšāviņš no twitter

Vietnē "X" pirms dažām minūtēm ievietots video, kur redzams, ka virs Krimas tilta redzami dūmu mutuļi.

"Pār Krimas tiltu atkal redzami dūmi. Iepriekš vietējie mediji ziņoja par raķetēm virs Sevastopoles. Pilsētā izsludināta gaisa trauksme," raskta NEXTA.

Ap pulksten 10 pravda.com.ua publicēja ziņu, ka okupētajā Sevastopolē šorīt otro reizi izsludināta gaisa uzlidojuma trauksme, un okupanti bloķējuši Krimas tiltu.

Triecieni Krimas tiltam, kuru okupanti izmanto satiksmei ar Ukrainas pussalu, notikuši jau vairākkārt.

Pērn 8.oktobrī eksplodēja tilta dzelzceļa daļa, bet 17.jūlijā tika iznīcināta daļa autotransporta joslas.

Jau ziņots, ka vēl nesen TV3 raidījumā "900 sekundes" Zemessardzes štāba virsnieks majors Jānis Slaidiņš norādīja, ka Ukrainas Bruņotajiem spēkiem vajadzētu dot triecienu Krimas tiltam.

Sastopoties ar Krievijas spēku pretestību, grūti pārmest ukraiņiem nepietiekami ātru kustību uz priekšu, vērtēja Slaidiņš, gan uzsverot, ka novembris vēl parādīs, vai Ukrainai būs kādi lielāki panākumi. Krievija labi apzinās ukraiņu iespējas līdz ar Rietumu palīdzību, tāpēc viņi darīs visu, lai konfliktu vilktu garumā un noturētu iekarotās teritorijas.

Eksperta ieskatā "lielais ļaunais" ir Krimas tilts, un ukraiņiem būtu vajadzīgs pārtraukt satiksmi pār to. "Tiltu vajadzētu ne tikai ieskrāpēt kā līdz šim, bet jādod tāds trieciens, lai tas nespētu pildīt savu funkciju," sacīja Slaidiņš.