Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Uzmanību! Krievija izveidojusi viltus klonu vietnes "Der Spiegel" un "Fox News"; masveidā tiek izpatīta dezinformācija

© pixabay.com

Mikroblogošanas vietnē "X" ("Twitter") dezinformējoši materiāli no viltus profiliem tiek plaši izplatīti kā surogātpasts, kura kopējā ideja ir panākt, lai ukraiņi savām varasiestādēm pieprasītu noslēgt pamieru ar Krieviju, raksta "The Insider".

Masveida surogātpasta uzbrukums sākās 25. oktobrī, kad vairākas stundas tika publicēti tvīti ar ļoti lielu ātrumu 2,5 tvīti minūtē. To pamanīja analītiskais projekts “Bot Blocker / antibot4navalny”, kas analizēja publikācijas. Materiāli tiek izplatīti pazīstamu izdevumu viltotās vietnēs, tostarp "Der Spiegel" un "Fox News". Paralēli tam Ukrainas pilsētās pēkšņi un vienlaikus tika rīkoti piketi “Par demobilizāciju”, kuros sievietes iznāca ar identiskiem plakātiem.

Dažās publikācijās ir saites uz vairākām pseido ziņām/analītiskām piezīmēm. Kā atzīmēja analītiķi, tie tiek ievietoti vietnēs, kas ir labi zināmu Ukrainas ziņu vietņu viltojumi.

Viņi visi raksta, ka sakāve karā ir tuva un neizbēgama; Izraēla atsauks Ukrainai paredzēto militāro un finansiālo palīdzību; Ukraiņiem ziema bez apkures, bez pensijām un algām; nav militārā aprīkojuma; varas iestādes nosūta tūkstošiem karavīru uz nokaušanu, lai saglabātu varu.