Kadafi varētu uzsākt pret Rietumiem "svēto karu"

Lībijas līderis Muamars Kadafi (Muammar Gaddafi) otrdien, 15. martā, vedis sarunas ar nemierniekiem, kurus pielīdzinājis «teroristiem, kas saistīti ar Osamu bin Ladenu (Osama bin Laden)», vienlaikus viņš brīdinājis – ja Rietumi uzbruks viņa valstij, viņš kļūs par Al-Qaeda sabiedroto «svētajā karā».

Intervijā laikrakstam Giornale viņš norādījis, ka ir pret Al-Qaeda darbību, taču «ja viņi (rietumvalstis) ar mums izrīkosies kā ar Irāku, Lībija pametīs starptautisko pretterorisma aliansi,» tā Kadāfi.

«Mēs apvienosimies ar Al-Qaeda un pasludināsim svēto karu,» piebildis Lībijas līderis.

Iepriekš Kadafi paziņojis, ka nemiernieki, kas vērsušies pret valdību, ir Al-Qaeda «gūstekņi», un viņš nekādas sarunas ar tiem nevedīs.

«Viņiem vairs nav nekādu cerību. Viņi ir zaudējuši cīņu. Viņiem ir tikai divas iespējas: padoties vai bēgt,» sacījis Kadāfi.

Lībijas līderis arī paziņojis, ka viņu pievīluši vairāki rietumu valstu līderi, piemēram, kā Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni (Silvio Berlusconi). Savukārt Francijas prezidentu Nikolā Sarkozī (Nicolas Sarkozy) viņš nosaucis par «garīgi slimu», ierosinot aviācijas uzbrukumus pret viņu spēkiem.

«Esmu pilnīgi satriekts, es jūtos nodots un nezinātu, ko teikt Berluskoni,» laikrakstam Il Giornale, kas ir daļa no Borluskoni mediju impērijas, atzinis Kadafi.

Jāatzīmē, ka pērn Berluskoni uzaicinājis Kadafi uz svinīgu tikšanos Romā, kas apliecinātu abu valstu draudzību. Savukārt nesen Itālijas līderis pievienojies saviem Eiropas kolēģiem, nosodot Lībijas valdības darbību.

Svarīgākais