Japānā jauni pazemes grūdieni

Spēcīgu pazemes grūdienu sērijas ar stiprumu līdz 6,0 ballēm pēc Rihtera skalas reģistrētas Šizuokas prefektūrā. Grūdieni justi arī galvaspilsētā Tokijā, kur namiem drebējušas sienas, informē aģentūra "Reuters".

Zemestrīce novērota arī Mijagi, Fukušimas, Kanagavas un Nagano prefektūrās. Nav ziņu par postījumiem.

Tiek norādīts, ka pazemes grūdieni reģistrēti arī netālu no slavenā Fudzi vulkāna, kas varētu provocēt tā izvirdumu.

Japānas lielākās salas Honsjū ziemeļos un centrālajā daļā pie galvaspilsētas Tokijas arvien saglabājas saspringta gaisotne saistībā ar avārijām "Fukušimas 1" AES. Lai arī tiek ziņots, ka radiācijas līmenis desmit kilometru rādiusā no stacijas nepieaug, vietējo iedzīvotāju vidū satraukums pieaug.

Kā ziņo Japānas metereologi, vēja dēļ radiācija izplatās Klusajā okeānā.

Vēji šobrīd radioaktīvās vielas no Japānas izkliedē virs Klusā okeāna, neapdraudot ne Japānu, ne citas reģiona valstis, ziņo ANO Pasaules Meteoroloģijas organizācija (WMO).

Tomēr WMO arī atzina, ka laikapstākļi var mainīties, tādēļ organizācija rūpīgi pārbauda satelīta un citus datus, jo WMO nevar precīzi prognozēt laiku vairāk nekā divām, trīs dienām. "Šobrīd visi [vēji] virzās prom no krasta, tādēļ nerada sekas Japānai un tai tuvu esošajām valstīm," teica WMO Katastrofu risku samazināšanas nodaļas vadītāja Marjama Golnaragi.

Jau ziņots, ka šonakt Fukušimas AES notika trešais sprādziens, kura rezultātā cietis 2. reaktors.

Svarīgākais