Izraēla intensificē uzbrukumu Gazas joslā [papildināts 13:12]

© Scanpix/ZUMA Press

BBC ziņo, ka operācijas uz sauszemes paplašinās, pastiprinoties Gazas bombardēšanai. Izraēlas spēki paplašinājuši savu darbību Gazas joslā.

Atrodoties Aškelonā, var dzirdēt sprādzienus Gazā - dažreiz vairākas reizes minūtē. Es dzirdu, kā lido lidmašīnas un helikopteri. Rīta miglā ir grūti saskatīt, kas notiek. Tikko notikusi kārtējā sprādzienu sērija, šķiet, ka tie kļūst arvien skaļāki,

vēsta BBC korespondente.

LETA ziņo, ka palestīniešu grupējuma "Hamās" bruņotais spārns piektdienas vakarā paziņoja, ka tā kaujinieki cīnās pret Izraēlas bruņotajiem spēkiem Gazas joslas teritorijā.

Izraēlas armija pirms tam piektdien paziņoja, ka tās sauszemes spēki paplašina savu darbību Gazas joslā, armijai gatavojoties iebrukumam šajā teritorijā.

"Mēs vēršamies pret Izraēlas sauszemes iebrukumu Beithanūnā [Gazas joslas ziemeļos] un Bureidžas austrumos [Gazas joslas centrā], un notiek vardarbīgas sadursmes uz vietas," paziņoja "Hamās" bruņotais spārns "Ezedina al Kasama brigādes".

Izraēlas karavīri virzās pa sauszemi Gazas joslas ziemeļos un paplašina savu operāciju, sestdien paziņoja Izraēlas armijas preses pārstāvis viceadmirālis Daniels Hagari.

Viņš teica, ka Izraēla "virzās uz priekšu pa kara etapiem".

LTV Ziņu dienests vēsta, ka Izraēlas Aizsardzības spēki paziņojuši, ka nakts laikā tiem izdevies trāpīt 150 pazemes mērķiem Gazas joslas ziemeļu daļā. Intensīvi gaisa triecieni vērsti pret teroristu tuneļiem un pazemes kaujas telpām.

Svarīgākais