Kauņas lidostā drošības pārbaudē šķidrumi un elektroniskās ierīces nebūs jāizņem no somas

© Pixabay.com

Kauņas lidosta tiks aprīkota ar jaunas paaudzes bagāžas skeneriem, kas ļaus pasažieriem drošības pārbaudes laikā neizņemt no koferiem vai mugursomām elektroniskās ierīces vai šķidrumus.

Lietuvas lidostu operatorkompānija "Lietuvos oro uostai" piektdien paziņoja, ka iekārtu uzstādīšanas darbu dēļ novembrī Kauņas lidostas pasažieriem atsevišķos periodos var rasties īslaicīgas neērtības, taču nākotnē jaunās paaudzes tehnoloģijas padarīs pasažieru bagāžas pārbaudi ērtāku un samazinās satraukumu.

Uzņēmumā uzstāja, ka jaunā standarta skeneri un līnijas palīdzēs apkalpot vairāk pasažieru nekā līdz šim, turklāt pasažieriem vairs nebūs jāizņem no rokas bagāžas elektroniskās ierīces vai šķidrumi, lai gan tie joprojām būs jāievieto traukos, kuru tilpums nepārsniedz 100 mililitrus katrā. Kopējais šķidrumu tilpums vienam pasažierim joprojām nedrīkstēs pārsniegt 1 litru.

Jaunās paaudzes skeneri sāks darboties nākamā gada janvārī.

Pērn "Lietuvos oro ostai" izsludinātajā starptautiskajā konkursā par jaunās paaudzes aviācijas drošības skeneru un bagāžas līniju uzstādīšanu uzvarēja Polijas uzņēmums "Dimark SA". Projekta izmaksas ir 5,8 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Jaunākie dati liecina, ka Kauņas lidostā šā gada trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar jūliju-septembri pērn pasažieru skaits audzis par 4,9% līdz 366 600.

Pērn Kauņas lidostā tika apkalpoti 1,15 miljoni pasažieru salīdzinājumā ar 487 000 pasažieru 2021.gadā un 1,16 miljoniem pasažieru 2019.gadā, kad nozari nebija skārusi koronavīrusa pandēmija.