NATO ģenerālsekretāra vietnieks: Esam pieredzējuši indēšanas, slepkavības, mēģinājumus ietekmēt vēlēšanas - visas šīs ļaunprātības ir veikusi Krievija

© Pixabay.com

Dažu pēdējo gadu laikā Ziemeļatlantijas alianse ir paveikusi ļoti daudz, lai varētu droši teikt, ka tā ir spējīga aizstāvēt katru kvadrātcentimetru savas teritorijas, intervijā aģentūrai LETA "Rīgas konferences" laikā uzsvēra NATO ģenerālsekretāra vietnieks izlūkošanas un drošības jautājumos Deivids Ketlers.

"Ir svarīgi uzsvērt arī to, ka pēdējo divu gadu laikā prāvs skaits sabiedroto ir veikuši nozīmīgas darbības pret Krievijas spiegošanas centieniem - tie tiek aizvien biežāk atklāti un par tiem tiek paziņots sabiedrībai. Ne tikai attiecībā uz spiegošanu, bet arī pret sabotāžu, piemēram, Čehijā, kur munīcijas noliktavā sabotāžas dēļ dzīvības zaudēja divi cilvēki. Esam pieredzējuši indēšanas, slepkavības, mēģinājumus ietekmēt vēlēšanas - visas šīs ļaunprātīgās darbības ir veikusi Krievija, turklāt tās spiegošanas un drošības dienesti nav veikuši tikai no Krievijas, bet arī no citu valstu iekšienes, ieskaitot NATO sabiedrotās. Mūsu redzamākās darbības ir šajās aktivitātēs iesaistīto krievu izsūtīšanas, jo šāda darbība neatbilst starptautiskajiem noteikumiem, kas regulē diplomātu pārvietošanos un darba pienākumu veikšanu," sacīja Deivids Ketlers.

Svarīgākais