Latvija uzņems Eiropas Paralimpiskās komitejas ģenerālo asambleju

© Scanpix

Latvijai uzticēts nākamā gada februārī vai martā rīkot Eiropas Paralimpiskās komitejas (EPC) ārkārtas ģenerālo asambleju, vēsta Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK).

Reaģējot uz LPK un citu nacionālo paralimpisko komiteju iebildumiem pret Starptautiskās Paralimpiskās komitejas (IPC) pieņemto lēmumu par Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību Parīzes paralimpiskajās spēlēs, EPC informējusi tās biedrus par plānu organizēt ārkārtas ģenerālo asambleju februāra beigās vai marta sākumā, aicinot Latviju un LPK kļūt par šis ģenerālās asamblejas organizatoriem.

Pēc IPC lēmuma pielaist Krievijas un Baltkrievijas sportistus Parīzes paralimpiskajām spēlēm kā neitrālos sportistus, vairākas Eiropas valstis, tostarp - Latvija, vērsās pie EPC ar aicinājumu rīkot ārkārtas ģenerālo asambleju, lai vienotos par tālāko Eiropas valstu rīcību un nostāju šajā jautājumā.

EPC prezidents Raimons Blondels norādīja, ka Latvija ir bijusi pirmā valsts, kas uzreiz pēc IPC lēmuma parādīja skaidru nostāju jautājumā par Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību Parīzes paralimpiskajās spēlēs, tādēļ ārkārtas ģenerālās asamblejas organizēšana uzticēta Latvijai.

LPK prezidente Daiga Dadzīte izcēla, ka Latviju paralimpiskā sporta arēnā var ierindot starp lielvalstīm, ņemot vērā gan augstos sasniegumus, gan pausto nostāju jautājumos par atbalstu Ukrainai.

"Tieši pateicoties LPK iniciatīvai, kurai pēc mūsu aicinājuma pievienojās vēl 13 Eiropas valstis, Eiropas Paralimpiskā komiteja lēma par ārkārtas ģenerālās asamblejas organizēšanu. Mēs piedāvājām Latviju kā potenciālo kandidātvalsti šīs asamblejas rīkošanai, un mūsu piedāvājums saņēmis atbalstu ne tikai no pašas Eiropas jumta organizācijas, bet arī no citiem Eiropas kolēģiem," norādīja Dadzīte.

LPK prezidente arī informē, ka šobrīd esošajā organizācijas budžetā finansējuma organizēt šo ārkārtas ģenerālo asambleju nav, taču jau septembrī sāktas sarunas ar Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvjiem par potenciālo finansējuma piešķiršanu.

Svarīgākais