"Hamās" uzbrukuma plānošanā izmantojis telefonsakaru kabeļtīklu

© Scanpix/ZUMA Press

Palestīniešu islāmistu grupējums "Hamās", gatavojot negaidīto uzbrukumu Izraēlai, divus gadus izmantojis pazemes tuneļos izbūvētu telefonsakaru kabeļtīklu, šādi izvairoties no tā, ka to pamana Izraēlas un ASV izlūkdienesti, vēsta telekanāls CNN, atsaucoties uz diviem avotiem, kas ir informēti šajā jautājumā.

Tuneļos izbūvētās telefona līnijas ļāvušas "Hamās" kaujiniekiem savā starpā sazināties slepeni.

Plānošanas divu gadu laikā neliela šūniņa darbojusies tuneļos, izmantojot telefonsakaru kabeļtīklu, lai sazinātos savā starpā un gatavotu uzbrukumu.

Tā darbojusies slepenības aizsegā līdz brīdim, kad bijis laiks aktivizēt simtiem "Hamās" kaujinieku 7.oktobra uzbrukumam, sacījuši avoti.

Šūniņas dalībnieki divus gadus nav izmantojuši mobilos telefonus un datorus, lai izvairītos no tā, ka viņus pamana Izraēlas un ASV izlūkdienesti,

norādīja avoti.

"Hamās" slēpis operācijas plānošanu, tikšanās rīkojot klātienē un izvairoties no digitālajiem sakaru līdzekļiem, jo to signālus var pamanīt Izraēlas izlūkdienests, liecina izraēliešu izlūkdati, kas nodoti ASV amatpersonām.

Šī informācija paver jaunu skatu uz to, kāpēc "Hamās" 7.oktobra uzbrukums pārsteidza Izraēlu lielā mērā nesagatavotu, norāda CNN.

Svarīgākais