Medijs: Izraēlas Aizsardzības spēki ir pilnībā gatavi iebrukt Gazas joslā

© Scanpix

Izraēlas Aizsardzības spēki paziņoja, ka, lai sasniegtu kara pret Hamās mērķus, militārpersonām pēc iespējas ātrāk jāsāk sauszemes ofensīva Gazas joslā, ziņo The Times of Israel.

Izraēlas Aizsardzības spēki apgalvo, ka kara pret Hamās mērķis ir iznīcināt teroristu grupējuma infrastruktūru, savukārt galīgais mērķis ir grupas likvidēšana.

"Izraēlas Aizsardzības spēki ir paziņojuši, ka ir pilnībā gatavi sauszemes ofensīvai Gazas joslā un uzskata, ka tā var sasniegt savus mērķus, pat riskējot ar smagiem zaudējumiem un uz Hezbollah atkārtotu uzbrukumu fona no ziemeļiem," raksta laikraksts.

Ja armijai būs jākoncentrējas ziemeļos, nevis Gazas joslā, viņa ir pārliecināta, ka tā var atgriezties jau pēc dažām dienām. Izraēla jau ir ievērojami nostiprinājusi robežu ar Libānu, bet lielākā daļa spēku joprojām atrodas Gazas joslas tuvumā.

Militāristi gatavojas arī iespējai veikt glābšanas operācijas sauszemes ofensīvas laikā, baidoties, ka gaidāmā Hamās ķīlnieku atbrīvošana varētu likt vadībai atlikt sauszemes iebrukumu vai pat apturēt to pusceļā.

"Tomēr militāristi uzskata, ka sauszemes ofensīva patiešām varētu izdarīt spiedienu uz Hamās, liekot tiem atbrīvot vairāk ķīlnieku. Viņi sagaida, ka valdība drīz pieņems lēmumu par sauszemes ofensīvu, jo uz robežas izvietotie spēki nevar palikt paaugstinātā gatavībā tik ilgi,” raksta izdevums.

Iepriekš Izraēlas aizsardzības ministrs acīja, ka gaidāmā sauszemes operācija Gazas joslā varētu ilgt trīs mēnešus, taču tā būtu pēdējā, ja teroristu grupējums Hamās tiks iznīcināts.

Vienlaikus, pēc mediju ziņām, ASV prezidenta Džo Baidena administrācija izdara spiedienu uz Izraēlu, aicinot to atlikt sauszemes operācijas sākšanu Gazas joslā, lai iegūtu vairāk laika sarunām par Izraēlas ķīlnieku atbrīvošanu.

Svarīgākais