Ukrainas kara 605. diena. Jaunākā informācija [papildināts 20:40]

© Scanpix

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 21. oktobrī. Ukraina jau vairāk kā pusotru gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.

20:40. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis īpaši uzteic Ukrainas karavīu šonedēļ paveikto, raksta pravda.com.ua. "Paldies katram un visiem, kas šobrīd atrodas kaujā, kaujas pozīcijās, posteņos! Es gribu pateikties visiem mūsu aizsardzības un drošības spēkiem - pilnīgi visiem! Katra vienība, katrs karavīrs, katrs komandieris, kas šonedēļ sniedza mūsu valstij nepieciešamos kaujas rezultātus," tā V. Zelenskis.

19:26. Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Aleksejs Daņilovs vēlreiz uzsvēra, ka sarunas ar Krieviju nenotiks, kamēr tā neatstās okupēto Ukrainas teritoriju, vēsta pravda.com.ua.

18:17. Hersonas apgabalā okupācijas laikā iebrucēji izvaroja grūtnieces un pensonāres, atsaucoties uz ANO ziņojumu, vēsta UNIAN.

17:39. Erdogans Zelenskim apstiprināja Turcijas dalību "miera formulas" sanāksmē Maltā, vēsta pravda.com.ua. Valsts prezidenta kanceleja izteica cerību, ka sanāksmē varētu piedalīties vairāk nekā 50 valstis, un, pamatojoties uz tās rezultātiem, paredzēts apstiprināt "formulas" punktu ieviešanas plānus.

16:34. Cilvēki varbūt ir noguruši no ziņām par karu, bet nav noguruši sniegt palīdzību Ukrainai, drošības un ārpolitikas forumā "Rīgas konference 2023" sacīja Valsts kancelejas Stratēģiskās komunikācijas koordinācijas departamenta vadītājs Rihards Bambals, diskutējot par informatīvo karu. Pēc viņa domām, informatīvajā kaujas laukā ir arī īstermiņa uzvaras. Piemēram, Eiropas Savienības (ES) līmenī ir izdevies saglabāt vienotību, ko Krievija neesot negaidījusi. Pēc Bambala vārdiem, Krievija gaidīja, ka notiks valstu cīņa savā starpā, bet ES ir bijusi vienota nostāja un pozīcija, ka cīnīsimies par Ukrainu līdz beigām.

15:34. Krievijas karaspēka aktivitāte Doneckas apgabalā pie Avdijivkas nedaudz mazinājusies, kaut arī ienaidnieks turpina "iet uz priekšu", sestdien pavēstīja Ukrainas aizsardzības spēku Taurijas virziena apvienotā preses centra pārstāvis Oleksandrs Štupuns.

14:34. Vairāki ukraiņu bērni, kuri tika deportēti uz Krieviju, beidzot atgriezušies atkal Ukrainā. Ir ziņas par kopumā septiņiem bērniem, vecumā no 3 līdz 17 gadiem, vēsta pravda.com.ua.

13:12. Eiropas Savienības un ASV līderi pēc piektdien notikušā samita apliecināja gatavību izpētīt veidus, kā izmantot Krievijai atsavinātos līdzekļus, lai palīdzētu Ukrainai, ziņo pravda.com.ua

11:47. Vācija Ukrainai piešķirs vēl 200 miljonus eiro, vēsta pravda.com.ua.

10:16. Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz sestdienas rītam sasnieguši 292 850 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs. Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 790 iebrucēji.

09:16.Krievijas karaspēks pārgrupējiess un atkal devies Doņeckas apgabala Avdejevkas pilsētas virzienā, vēsta pravda.com.ua.

00:10. Vācija nosūtījusi Ukrainai vēl vienu militārās palīdzības partiju. Tajā iekļauti arī "Gepard" bezpilota lidaparāti un pašpiedziņas pretgaisa ieroči, vēsta pravda.com.ua.