Izraēla: Humānā palīdzība Gazas joslas iedzīvotājiem no Ēģiptes ieradīsies rītdien

© Pexels.com

Izraēlas armijas pārstāvis ceturtdienas vakarā paziņoja, ka humānās palīdzības piegādes Gazas joslas iedzīvotājiem no Ēģiptes varētu ierasties vēlākais sestdien.

Pirmās piegādes ieradīsies Gazas joslā "rīt, vēlākais parīt", pavēstīja Izraēlas armijas pārstāvis.

Ceturtdien pie Rafāhas robežpārejas punkta Ēģiptes pusē gaidīja 165 kravas automašīnu ar humāno palīdzību.

ASV prezidents Džo Baidens trešdien bija paziņojis, ka Izraēla ir piekritusi ielaist palīdzību Gazas joslā no Ēģiptes puses, lai gan Izraēla īsteno militāru kampaņu pret grupējumu "Hamās".

Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu birojs paziņoja, ka Izraēla "nekavēs humānās palīdzības piegādi no Ēģiptes, ja vien tā būs tikai pārtika, ūdens un medikamenti civiliedzīvotājiem Gazas joslas dienvidos".

Taču tā neļaus sniegt nekādu humāno palīdzību no savas teritorijas Gazas joslai, kamēr netiks atgriezti mūsu ķīlnieki,

piebilsts paziņojumā.

Baidens vēlāk pavēstīja, ka Ēģiptes prezidents Abdelfatahs as Sisi piekritis uz robežas ar Gazas joslu atvērt Rafāhas robežpunktu, lai ļautu palestīniešu anklāvā iebraukt aptuveni 20 kravas auto ar humānās palīdzības kravām.

"Viņš piekrita sākotnēji izlaist līdz 20 kravas auto," žurnālistiem sacīja Baidens, pēc tam kad viņam lidmašīnā atceļā no Izraēlas bija notikusi telefonsaruna ar Sisi. Piegādes, visticamāk, nenotiks līdz piektdienai, jo robežas šķērsošanas punktā ir jāsalabo ceļš, piebilda Baidens.

Pirmie 20 kravas auto būs izmēģinājums sistēmai, lai piegādātu palīdzību, vienlaikus neļaujot gūt no tās labumu Gazas joslā valdošajai kustībai "Hamās", norādīja prezidents.

Robežas Gazas joslas pusē palīdzības izplatīšanu veiks ANO.