Ēģiptē Izraēlas pilsoņiem nav droši; nogalināti divi tūristi

© Scanpix

Apšaudē Ēģiptes pilsētā Aleksandrijā tika nogalināti divi Izraēlas tūristi un viens ēģiptietis. Vēl divi cilvēki tika ievainoti. Kā vēsta "Sky News - Arabia", vietējais policists atklājis uguni uz tūristu grupu no Izraēlas. Informāciju par trīs cilvēku, tostarp divu izraēliešu, nāvi apstiprināja Ēģiptes Iekšlietu ministrija, raksta "The Insider".

Kā vēsta "Sky News - Arabia" avots drošības spēkos, policists patrulējis apkārtnē, kad pēkšņi atklājis uguni no sava dienesta ieroča uz tūristu grupu, kas apmeklēja templi. Aizdomās turamais uz vietas aizturēts.

Ēģipte uztur diplomātiskās attiecības ar Izraēlu un ilgstoši ir bijusi starpniece sarunās starp Izraēlu un Palestīnu. Tomēr Ēģiptes iedzīvotāju vidū valda spēcīgs pret Izraēlu vērsts naids.

Pasaulē

Lai arī smags britu konservatīvo zaudējums 4. jūlija Apvienotās Karalistes parlamenta vēlēšanās tika prognozēts, šo vēlēšanu rezultāti torijiem izrādījās vēl katastrofālāki, nekā tika solīts ļaunākajās prognozēs. Leiboristi ieguva 412 vietas parlamenta apakšpalātā (326 vietas vairākums), kamēr konservatīvie – 121 vietu.

Svarīgākais