Erevānas lidostā aiztur neatkarīgus filmu veidotājus

Erevānas lidostā aizturēti filmu veidotāji no Somijas, Lietuvas un Igaunijas © Publicitātes foto

Ceturtdien, 10. martā, starptautiska žurnālistu un filmu producentu grupa ieradās Armēnijā, lai piedalītosdokumentāla projekta uzņemšanā, taču līdz ar ierašanos Armēnijā, tos apturējā robežsargi Erevānas starptautiskajā lidostā, portālu nra.lv informē kaimiņvalstu filmu veidotāji.

Visiem dalībniekiem tika liegta iespēja saņemt Armēnijas vīzas. Filmu “Armēnija: pagātne, tagadne un nākotne” vēlējās veidot Somijas, Lietuvas un Igaunijas kino meistari un tās iniciatori bija Sominas nacionālais televīzijas kanāls “YLE”.

Projekta izpildprodecents Andrius Brokas norāda, ka filmēšanas grupa joprojām atrodas Erevānas lidstā un tikai pēc vēstniecību darbinieku iesaistīšanas, izdevies noskaidrot Armēnijas Ārlietu ministrijas viedokli – iebraucēji esot Armēnijai nevēlami.

“Mēs jau 18 stundas esam ieslodzīti Erevānas lidostas tranzīta zonā. Mums nav iespēja piekļūt bagāžai un mūs visu laiku novēro uzraugi. Jautājuma atrisināšanā esam iesaistījuši arī Lietuvas vēstnieku Armēnijā, taču pagaidām nav izdevies atrast kādu kompromisu.

Svarīgākais