VIDEO. Palestīnas atbalstītāji pasaules pilsētās svin iebrukumu Izraēlā; Latvijas iedzīvotāji: Mūs apšaus, bet valdība paspēs aizlaisties

© Scanpix

Nenoliedzami, ka Palestīnas negaidītais un nežēlīgais iebrukums Izraēlā ir traģisma pilns Izrēlas iedzīvotājiem un atstās nospiedumu visas pasaules politikā.

Šim iebrukumam ir arī sava "pozitīvā", ja tā var teikt, puse - notikums licis "atklāt kārtis" Palestīnas "Hamas" un attiecīgās pasaules uztveres cilvēkiem, kuri "izsējušies" visā pasaulē.

Daudzās pasaules pilsētās, tai skaitā Eiropas valstīs: Zviedrijā, Vācijā, Lielbritānijā, Grieķijā, Nīderlandē un citur, Palestīnas uzsāktā kara atbalstītāji izgājuši ielās, lai svinētu šo notikumu.

Tikai tagad mēs uzskatāmi spējam ieraudzīt, cik daudz ir šo cilvēku, kuru patiesos nodomus un vēlmes, lai gan gadiem esam dzīvojuši viņiem blakus ir izrādījuši iekļaujošu attieksmi.

No dažādiem avotiem pārpublicētos video ar uzvaras gājieniem mikroblogošanas vietnē "X" pārpublicējuši arī Latvijas iedzīvotāji, izsakot savu viedokli par notiekošo. Esošajai valdībai tiek veltīts daudz skarbu vārdu: "Migranti, kas vēl nav saņēmuši atļauju, patvērumam, svin Palestīnas uzbrukumu Izraēlai...Vai jūs vispār saprotat ko tās "welkamistu" prostitūtas ir izdarījušas - nu jau ES ir miljoniem šo te, un vienā jaukā dienā, tāpat kā tas tikko notika Izraēlā,viņi izies ielās un vienkārši mūs visus apšaus"

"Vācijā ielās ir specvienības, pie sinagogām uz ielas dzelkšņi, sānielās ūdensmetēji. Kā karā."

"Nesatraucies, mūs apšaus,bet valdība paspēs aizlaisties"

"Šodien Eiropas ziņās rāda kā viņus Itālija uzņem. Katram jaunas drēbes, individuāla ārsta apskate, pusdienas un kuģa vidū atbrīvo vietu lūgšanu paklājiņiem. Tikmēr, kamēr tā būs..."

Vašingtona, ASV:

Malme, Zviedrija:

Bareslona:

Amsterdama:

Grieķija: