Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Pasaulē

Slaidiņš pastāsta par Latvijas brīvprātīgo, kurš gāja bojā Ukrainā

© Ekrānšāviņš

Kopš 2014.gada, kad sakās Krievijas agresija Ukrainā, tur ir gājuši bojā trīs Latvijas piederīgie, raidījumā "Aktuālais par karadarbību Ukrainā" atklāj Jānis Slaidiņš, NBS majors, Zemessardzes štāba virsnieks.

"Ir zināms nesen bojā gājušā cilvēka vārds, bet cienot viņa cīņu biedrus, vārdu un uzvārdu neesmu tiesīgs publicēt. Zināms ir tas, ka viņš ir kritis ziemeļaustrumu frontes sektorā," stāsta J. Slaidiņš. Karotājs atradās kopā ar vēl četriem cīņu biedriem kādā privātmājā. "Krievu drons pa dienu nofiksējis to un vēlāk palaists pret šo pozīciju. Visi pieci karotāji gājuši bojā, tostarp arī brīvprātīgais no Igaunijas," piebilst J. Slaidiņš. Latviešu brīvprātīgais Ukrainā bija divus līdz trīs mēnešus ilgi.

Jau ziņots, ka 30.septembrī Ukrainā kritis Latvijas brīvprātīgais. Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera preses virsniece Sandra Brāle aģentūrai LETA norādīja - lai arī NBS atbilstoši regulējumam sadarbībā ar Ukrainas vēstniecību Latvijā līdz šim formāli reģistrējusi kopumā 12 brīvprātīgos karotājus no Latvijas, tomēr par viņu tālākajām gaitām Ukrainā NBS nav tiesību interesēties, jo šie cilvēki neatrodas Latvijas armijas dienestā.