Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Pēc atgriešanās no kara vagnerieši turpina slepkavot

© Scanpix

Ne pirmo reizi ir konstatēts fakts, ka atgriežoties no kara Ukrainā, krievu bijušie kareivji nespēj dzīvot mierā un saticibā ar līdzpilsoņiem. Karēlijas Prionežskas rajona tiesa divus 37 un 38 gadus vecus vīriešus aizturēja lietā par sešu Derevjanojes ciema iedzīvotāju slepkavību, kuru līķi tika atrasti naktī uz 1. augustu, raksts "The Insider".

Iekšlietu ministrija provizoriski slepkavību dēvē par "ilgstošu konfliktu sadzīvisku iemeslu dēļ". Uz mirušo ķermeņiem fiksētas naža brūces. Kā atzīmē Izmeklēšanas komiteja, apsūdzētie iepriekš "atkārtoti saukti pie kriminālatbildības, tostarp par smagiem noziegumiem".

Vietējie mediji vēsta, ka aizturēto vārdi ir Igors Sofonovs un Maksims Bočkarevs. Uz žurnālistu jautājumu tiesas zālē, vai Sofonovs piedalījies Krievijas iebrukumā Ukrainā, viņš pamāja ar galvu. Vēlāk tiesas sēdē Sofonovs arī paziņoja, ka karā ir ievainots.

Sofonova sociālajos tīklos ir publicētas fotogrāfijas, kurās viņš redzams militārajā formā, un ir arī fotogrāfija ar vienības "Vētras" logotipu, kas pazīstama ar to, ka tajā cīnās bijušie ieslodzītie.
Abi aizturētie vainu noliedz. Bočkareva advokāts apgalvo, ka viņa klientu piekāvusi policija, raksta "Daily Karelia".

Otrs zināmais slepkavības gadījums, ko veicis bijušais vagnerietis, noticis 3.oktobrī.

Pēc izmeklētāju teiktā, viņš aizdedzināja māju, kurā atradās divas sievietes.

Ugunsgrēks vienā no mājām Ermakovskoje ciematā izcēlās naktī uz 3.oktobri. Pēc ugunsgrēka dzēšanas operatīvie darbinieki mājā atrada divu sieviešu līķus - 68 gadus vecās mājas īpašnieces un viņas 35 gadus vecās meitas.

Dažas stundas vēlāk policisti aizturēja 32 gadus vecu bijušo PMC Wagner kaujinieku.

The Insider" iepriekš rakstīja par to, kas notiek ar bijušajiem ieslodzītajiem, kas atgriežas no kara. Viņi terorizē savus dzimtos ciematus, kļūst atkarīgi no alkohola, mirst no psihoaktīvo vielu pārdozēšanas un, tāpat kā šīs ziņas varonis, nogalina cilvēkus.