"Krievija kā atsevišķa civilizācija," Krievijas masu mediji runā par Kremļa plānu izvirzīt Putinu uz piekto prezidenta amata termiņu

© Scanpix

Putins uz prezidenta amata termiņu kandidēs jau piekto reizi, un šoreiz to uzsāks ar konservatīvu vērtību ideoloģiju un cīņu pret ienaidniekiem, raksta Krievijas izdevums “Kommersant”.

Tradicionālās vērtības iepriekš nav bijušas Putina prezidenta vēlēšanu kampaņu galvenā sastāvdaļa. Šoreiz būtiska Putina kampaņas "ideoloģiskā rāmja" daļa būs tēma par Krieviju kā "atsevišķu civilizāciju" ar savu identitāti, kas cīnās par savām "ģimenes vērtībām", norāda laikraksts.

"Ienaidnieki cenšas mūs sakaut, bet mēs esam tik saliedēti, ka viņiem tas neizdosies," sacīja viens no avotiem. Pēc cita avota teiktā, kampaņa popularizēs arī ideju, ka Krievija ir “ģimeņu ģimene”, kas demonstrē “cilvēkmīlestības” vērtības. Norādīts, ka kampaņa skars arī Ukrainas kara tēmu.

Putina kampaņa, iespējams, sāksies novembrī izstādē - forumā “Krievija”, kas tiks atklāta 4.novembrī, raksta laikraksts. Šajā pasākumā, kurā Krievijas reģioni prezentēs savus sasniegumus, Putins varētu paziņot par nodomu kandidēt uz piekto termiņu.

Pēdējās prezidenta vēlēšanās, kas notika 2018. gadā, Putins kandidēja ar saukli “Stiprs prezidents - stipra Krievija”, un viņa prezidenta kampaņas ideoloģija koncentrējās uz vārdiem "taisnīgums", "uzticība" un "cieņa".