Turcija aizdomās par saistību ar PKK "izlūkošanas struktūru" aizturējusi 67 cilvēkus

© AFP/Scanpix/Leta

Turcijas policija aizdomās par saistību ar Kurdistānas Strādnieku partiju (PKK), kas nule uzņēmusies atbildību par uzbrukumu Ankarā Iekšlietu ministrijai, aizturējusi vismaz 67 cilvēkus.

Policija veikusi reidus 16 provincēs un aizturējusi 55 cilvēkus, kas tiek turēti aizdomās, ka viņi ir daļa no PKK "izlūkošanas struktūras", pavēstīja Turcijas iekšlietu ministrs Ali Jerlikaja.

Vēl citā operācijā piecās provincēs aizturēti vismaz 12 cilvēki, kas tiek turēti aizdomās, ka viņi ir PKK biedri, piebilda ministrs.

Vai aizturētie ir saistīti ar svētdien Ankarā notikušo uzbrukumu, Jerlikaja neminēja.

Jau ziņots, ka pie Turcijas Iekšlietu ministrijas ēkas valsts galvaspilsētā Ankarā svētdienas rītā uzspridzinājās terorists pašnāvnieks, bet otru uzbrucēju nogalināja policija.

Apšaudē viegli ievainoti divi policisti.

Par uzbrukumu atbildību uzņēmās PKK.

Turcijas bruņotie spēki jau svētdien veica uzlidojumus vairākām vietām Irākas Kurdistānā, kas atbilstoši Ankaras skaidrojumam esot ar PKK saistīti mērķi.

PKK kopš 1984.gada cīnās par neatkarīgas Kurdistānas valsts izveidošanu kurdu apdzīvotajos apgabalos Turcijā. Šis konflikts kopumā prasījis aptuveni 45 000 cilvēku dzīvības. Līdzīgi Turcijai, gan ASV, gan Eiropas Savienība (ES) PKK uzskata par teroristisku organizāciju.

Svarīgākais