Kārtējais vardarbības uzliesmojums skolā Lietuvā: Bērnu stundas laikā sit skolotāja, kura ir direktores meita

© Scanpix

Lietuvas pilsētu Kretingu pāršalcis vardarbības skandāls. Ir aizdomas, ka Kartenas skolas skolotāja tehnoloģiju stundas laikā iesitusi septītklasniekam pa seju, savainojot degunu. Skolotāja, kas pret skolēnu pacēla roku, ir šīs skolas direktora meita, ziņo lrytas.lt.

Cietušā zēna māte apgalvo, ka skola cenšas notikušo slēpt un vainu novelt uz viņas dēlu. Savukārt skolas direktore no komentāriem atturas un neplāno meitu atstādināt no pienākumu pildīšanas.

Ar portālu lrytas.lt sazinājās kāda bērna mamma, kuras bērns mācās Kretingas skolā. Sieviete stāsta, ka pirms divām nedēļām noticis incidents viņas bērna klasē - tehnoloģiju stundas laikā skolotāja vairākas reizes iesita pa seju septītklasniekam, izraisot asiņošanu.

Drīz vien portālam lrytas.lt izdevās sazināties arī ar cietušā bērna māti, kura pastāstīja, kas noticis ar viņas dēlu.

Pēc mātes teiktā, bērns saņēmis sitienu no skolotājas, jo viņš stundas laikā smējies par citu bērnu jokiem.

“Klasē bija kņada, divi puiši ļoti neklausīja skolotāju, nometa zemē tējas maisiņu. Mans bērns smējās, smaidīja, tad pagriezās pret citu zēnu un skaļi smējās. Tad pienāca skolotāja un trīs reizes iesita viņam pa degunu. Sāka tecēt asinis, un skolotāja noģība,” stāstīja sieviete. Viņa nevarēja pateikt, kāpēc skolotāja, kura sita bērnu, pēc notikušā zaudēja samaņu.

“Vai tas ir nervu dēļ, jo viņi viņu ķircināja visu stundu, vai varbūt viņa jau saprata, kas notika un ko viņa izdarīja. Viens puika pat aizrādīja skolotājai, ka tā nedrīkst,” stāstīja puiša māte.

Par incidentu māte uzzināja tikai vakarā, kad atgriezās mājās no darba un viņai piezvanīja skolas direktore. “Bērns vēl nebija paspējis man kaut ko pastāstīt. Direktore teica, ka mans dēls bija nedisciplinēts visu stundu laikā. Tad direktore jautāja, vai manam bērnam uz lūpas nav kreveles. Es teicu, ka ir. Tā kā neko nezināju, domāju, ka varbūt tas ir no herpes vīrusa. Piegāju pie bērna, jau nedaudz dusmīga, jautāju, kas noticis, un viņš sāka raudāt un man visu pastāstīja - ka divi puikas neklausīja skolotāju, viņš vienreiz pasmaidījis, tad smējies. Viņam esot sists trīs reizes,” stāsta septītklasnieka mamma.

Lai gan šobrīd skolotāja savu vainu noliedz, pēc atgadījuma viņa pati esot zvanījusi puiša mātei un atzinusi, ka pacēlusi roku pret puisi.

"Viņa saka - es viņam uzsitu pa vaigu,” komentē puiša mamma. Sieviete arī pastāstīja, ka zvanījusi skolas direktorei un teikusi, ka noteikti šo situāciju tā neatstās, un pēc notikušā nekavējoties vērsusies policijā. "Pati devos uz policiju, kur mums apstiprināja, ka ir lauzts deguns," sacīja sieviete.

Pēc notikušā šī skolotāja vairs nemāca cietušā bērna klasi un Klaipēdas apriņķa galvenā policijas komisariāta priekšniece portālam lrytas.lt apstiprināja, ka šāds incidents skolā tiešām fiksēts un ir sākta izmeklēšana.

"22. septembris saņemta ziņa, ka 1979. gadā dzimis sieviete uzbrukusi nepilngadīgajam. Uzsākta izmeklēšana pēc Lietuvas Republikas Kriminālkodeksa 140. panta.”

Kretingas skolas direktore sacīja, ka sīkāk šo notikumu nekomentēs - viņa to nevarot, jo iesaistītā persona ir viņas meita.

Pēc direktores teiktā, skolā izveidota speciāla komisija notikušā apstākļu noskaidrošanai. “Esmu saņēmusi informāciju, ka ir uzsākta pirmstiesas izmeklēšana, tāpēc mums būs jāiesniedz materiāls. Es tiešām nevēlos neko komentēt, bet ir daudz nepatiesas informācijas,” viņa sacīja.

Direktores meita joprojām māca izglītības iestādē. "Protams, viņa strādā. Nekādus lēmumus neesmu pieņēmusi, komisija izmeklē apstākļus,” sacīja Kretingas skolas direktore.

Svarīgākais