Ukraina ziņo, ka "Vāgnera" kaujinieki strādā Krievijas Aizsardzības ministrijā

© Scanpix

Kaujinieki, kas iepriekš Ukrainā karojuši Krievijas algotņu grupējuma “Vāgnera” labā, atgriezušies kaujas laukā austrumos, vēsta CNN.com.

“Vāgnera” algotņi, kas maijā atkāpās no Ukrainas austrumos esošās pilsētas Bahmutas, kad kontrole pār apgabalu tika nodota Krievijas militārpersonām, vēlāk jūnijā mēģināja veikt dumpi, tomēr tas cieta neveiksmi. Pēc notikušā drošības eksperti prognozēja, ka Kremlis centīsies vēl vairāk absorbēt grupējumu Krievijas armijā.

Trešdien Ukrainas karaspēka sakaru komandiera vietnieks Austrumos Serhijs Čerevatijs sacīja, ka bijušie “Vāgnera” kaujinieki, kas atgriezušies Ukrainā, tagad strādā Krievijas Aizsardzības ministrijā vai ar to saistītajās struktūrās un pievienojušies kā privātpersonas, nevis kā vienība.

"Šobrīd viņu ir vairāki simti Austrumu frontē, dažādos apgabalos," CNN sacīja Čerevatijs.

Čerevatijs aicināja šim faktam nepiešķirt pārlieku lielu nozīmi, sakot, ka Krievijas bruņotajiem spēkiem Ukrainā "pašlaik trūkst jebkādu kaujinieku, tāpēc jebkurš cilvēks viņiem ir labs".

Arī Ukrainas karavīri, kas piedalījās kaujās netālu no Bahmutas pilsētas, sacīja CNN, ka bijušie “Vāgnera” karavīri atgriezušies šajā rajonā.

"Vāgners ir šeit," CNN ziņoja bezpilota lidaparātu operators. "Viņi atgriezās, viņi ātri nomainīja savus komandierus un atgriezās šeit."

Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska padomnieks Mihailo Podoļaks komentēja, ka Vāgnera kaujinieki parakstījuši līgumus ar Krievijas AM "kā vienošanos atskaņot pēdējo akordu, uz īsu laiku aizbāžot Krievijas “caurumu” Bahmutas virzienā".