Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Kā “nesabeigt” savu redzi, izmantojot viedtālruni? Izmainiet šos trīs iestatījumus

© Scanpix

Lai samazinātu viedtālruņa kaitīgo ietekmi uz jūsu redzi, ir jāmaina tikai daži iestatījumi, kas pēc noklusējuma ir iebūvēti Android un iPhone tālruņos, raksta unian.net.

Mūsdienās viedtālruņi ir kļuvuši par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu, taču to intensīva lietošana nopietni noslogo acis, draudot ar redzes pasliktināšanos.

Ja jūs pamanāt, ka pēc laika, kas pavadīts, izmantojot viedtālruni, jūsu acis ir nogurušas, ir jāmaina daži viedtālruņa ekrāna iestatījumi, kas pēc noklusējuma ir iebūvēti Android un iPhone tālruņos - šie viedtālruņa iestatījumi palīdzēs saglabāt jūsu redzi

Lielākā daļa oftalmologu ir vienisprātis, ka viedtālruni vislabāk ir turēt 40-60 centimetru attālumā no acīm, tomēr daudziem lietotājiem tas rada zināmas grūtības, vēl vairāk noslogojot acis.

Problēmas risinājums ir acīmredzams - palieliniet fonta lielumu (un ekrāna mērogošanu, ja vēlaties). Dodieties uz iestatījumiem un sekojiet ceļam “Ekrāns” → “Teksta lielums”, lai atlasītu sev atbilstošo fontu.

Vēl viens, ne mazāk svarīgs iestatījums, ir “Auto Brightness”, jeb ekrāna spilgtums. Tas ne tikai ļauj pagarināt viedtālruņa akumulatora darbības laiku, bet arī novērš nepieciešamību lietotājam mainīt ekrāna spilgtumu pie mazākajām apgaismojuma izmaiņām.

Ja ir ieslēgts automātiskais spilgtums, viedtālrunis automātiski pielāgo ekrāna spilgtumu apkārtējai videi. Izmantojot gaismas sensorus priekšējā panelī, ierīce mēra apgaismojuma līmeni un attiecīgi pielāgo ekrāna spilgtumu.

Visbeidzot, ieteicams aktivizēt “DC Dimming” funkciju, kas ievērojami samazina acu nogurumu. Funkcijas būtība ir tāda, ka tas ļauj viedtālrunim pielāgot ekrāna spilgtumu bez mirgošanas. Diemžēl šī funkcija nav pieejama visos viedtālruņos.

Papildus iepriekšminētajiem iestatījumiem, lai saglabātu acu veselību, ieteicams regulāri ieturēt pārtraukumus viedtālruņa lietošanā, īpaši, ja ilgstoši lasāt vai skatāties saturu ekrānā - tas ir vienīgais veids, kā samazināt viedtālruņa negatīvo ietekmi uz acīm un uzturēt redzi labā stāvoklī.