Zelenskis: Ukraina būs pirmā valsts pasaulē, kas izveidos jūras dronu floti

© Scanpix

Ukrainas flotes bezpilota lidaparāti jau ir padarījuši Krievijas Melnās jūras floti nederīgu, raksta unian.net.

"Ukraina kļūs par pirmo valsti pasaulē, kurai būs sava bezpilota jūras dronu flote. Esam jau ir piespiedusī krievus slēpt savus kuģus." To Starptautiskajā aizsardzības industriju forumā paziņoja prezidents Vladimirs Zelenskis.

Viņš norādīja, ka Ukraina ir pateicīga saviem partneriem par sniegto militāro atbalstu, taču, lai sakautu agresoru, Ukrainai joprojām ir nepieciešama sava ieroču ražošanas nozare. Pēc Zelenska domām, Ukrainas ražotāji kara apstākļos kļūst arvien spēcīgāki. Un tie ir ne tikai valsts aizsardzības uzņēmumi, bet arī privātie jaunuzņēmumi, kas tikko sākuši darboties, bet sevi jau ļoti labi pierādījuši.

"Pasaule redz, uz ko spēj Ukrainas raķetes, mūsu tehnoloģijas, Ukrainas bezpilota lidaparāti. Mēs veidojam pasaulē pirmo jūras bezpilota lidaparātu floti, kas atņem Krievijas karakuģiem jēgu un liek tiem slēpties," atzīmēja prezidents.

Ukrainas jūras bezpilota lidaparātu uzbrukumi - jaunākās ziņas


Kā rakstīja UNIAN, pēc nesenajiem raķešu uzbrukumiem Sevastopolei Krievija sāka slēpt savus kuģus. Iepriekš Sevastopoles ostā Krievijas kuģi tika paslēpti no Ukrainas jūras kara flotes bezpilota lidaparātiem, kurus sargāja strēles.

Pēc ieroču ekspertu domām, šobrīd pasaulē ir 134 jūras dronu veidi, taču lielākā daļa no tiem ir izlūkošanas vai mācību modeļi. Ukrainas droni ir unikāli. Viņu fenomens slēpjas apstāklī, ka viņi pirmie pasaulē demonstrēja to izmantošanas efektivitāti reālos kaujas operācijās jūrā kā sastāvdaļa pilna mēroga karā.