Britu izlūkdienesti uzzinājuši, cik lidmašīnu Krievijas Federācija zaudējusi karā ar Ukrainu

© Scanpix

Krievijas Federācijai nepieciešama papildu lidmašīnu apkope, un to nolietojums būtiski samazina Krievijas aviācijas dzīvotspēju, atzīmēja izlūkdienesta pārstāvji, ziņo dialog.ua.

Kopš pilna mēroga militārā iebrukuma Ukrainā Krievija ir zaudējusi jau aptuveni 90 lidmašīnas - šādu skaitli paziņoja Apvienotās Karalistes Aizsardzības departaments, atsaucoties uz izlūkošanas datiem.

Lielbritānijas izlūkdienesta pārstāvji uzsver, ka visām lidmašīnām ir paredzams to kalpošanas laiks, kas mērāms gaisā pavadītajās stundās, un, sakarā ar lidmašīnu intensīvu izmantošanu kaujas operācijās pret Ukrainu, to kalpošanas laiks samazinās daudz straujāk, nekā sākotnēji bija paredzēts, ilgtermiņā ievērojami novājinot Krievijas militāro aviāciju.

Turklāt izlūkdienesti atzīmē, ka Krievijai ir nepieciešama papildu lidmašīnu apkope, taču šo procesu sarežģī starptautiskās sankcijas, kuru rezultātā Kremlim ir liegta pieeja daudzām rezerves detaļām.

Karš jau ir ildzis daudz ilgāk, nekā Krievijas Federācija gaidīja, kas nozīmē, ka lidmašīnu nolietojums nākotnē samazinās Krievijas militārās aviācijas dzīvotspēju, norādīja Apvienotās Karalistes Aizsardzības ministrija.

Svarīgākais