Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Pasaulē

Arestoviča skandāls: deputāte vērsies policijā, bijušais padomnieks reaģējis uz apsūdzībām

© Scanpix

Ukrainas deputāte Inna Sovsuna ar iesniegumu vērsusies policijā pret bijušo Valsts prezidenta kancelejas padomnieku un blogeri Oleksiju Arestoviču pēc viņa skandalozajiem izteikumiem, raksta life.pravda.com.

Skandāls sākās pēc tam, kad tika publicēti video no Arestoviča veidotajiem "semināriem", kuros izskanēja seksistiski izteikumi, kas vērsti pret sievietēm.

Oleksijs Arestovičs ir ukraiņu bloga autors un līdz 2023. gada janvārim bija prezidenta kancelejas ārštata padomnieks, līdz tika atbrīvots no šī amata nepatiesu apgalvojumu dēļ par teroraktu Dņipro.

Arestovičs ir pazīstams arī ar tiešraidēm ar Krievijas žurnālistiem un solījumiem, ka karš beigsies "pēc divām vai trim nedēļām".

25. septembrī emuāru autores Jana Brenzei un Emma Antonjuk savā YouTube kanālā publicēja video ar fragmentiem no diviem Arestoviča maksas semināriem.

Publicētajos fragmentos viņš sievietes sauc par "sašķeltām radībām", runā par vēlmi viņas "nosmacēt", vīriešus uzskata par "dieviem" un "elkiem", kas būtu jāslavina.

Arestovičs it kā apsūdz sievietes "vīriešu kastrācijā" un tādējādi kalpošanā velnam. Tajā pašā laikā viņš iesaka vīriešiem "censties saprast sievietes", jo viņu vēderā ir "portāls uz citu pasauli".

Maksas semināru fragmentu publicēšana izraisīja sašutumu internetā, jo īpaši asi reaģēja Ukrainas deputāte Inna Sovsuna.

"Atzīstu, man nepietika nervu, lai noskatītos šī semināra video. Uzrakstīju paziņojumu tiesībsargājošajām iestādēm par Oleksija Arestoviča noziedzīga nodarījuma izdarīšanu pēc Krimināllikuma 300.panta: video iestudējumu izplatīšana, kas veicina vardarbības un nežēlības kultu," teikts Sovsuna ierakstā Facebook .

"Ja kāds šī "semināra" dalībnieks vēlāk mēģinās nosmacēt sievieti, tad tiem, kas pastāvīgi aicināja Arestoviču uz ēteru, ir jāzina, ka tā ir arī viņu atbildība. Ir pienācis laiks izbeigt šo "cirku", tas jau sen nav smieklīgi," sacīja deputāte.

Pats Oleksijs Arestovičs apgalvo , ka "skandalozie" fragmenti tika izgriezti un izņemti no konteksta, turklāt viņam esot 17 gadu pieredze teātrī kā aktierim, un darbnīca esot “radoša nodarbība”.