Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Pasaulē

Kremlis publicējis video ar Putina un Kadirova tikšanos; video sasktāmas vairākas dīvainības

© Scanpix

Mediji ir pārliecināti, ka Kremlis ar nolūku organizējis Putina un Kadirova tikšanos, mēģinot pierādīt, ka Čečenijas vadītājs ir dzīvs, ziņo dialog.ua.

Aptuveni pirms nedēļas masu medijos klejoja informācija par Kadirova smago slimību, un kā atbildi Kremlis izplatījis kadrus, kurā redzama Čečenijas vadītāja tikšanās ar Krievijas federācijas prezidentu.

Zīmīgi, ka tikai dažas stundas iepriekš tika publicēts video ar Kadirova un Krievijas Nacionālās gvardes vadītāja Zolotova tikšanos - šie kadri ir pārsteidzoši atšķirīgi, Kadirovs runā neskaidri, viņam ir nepieciešama palīdzība. Savukārt kadros ar tikšanos ar Putinu Kadirovs runā skaidri.

Nav zināms, kad un kādos apstākļos abi video tikuši ierakstīti.

Putina un Kadirova tikšanās video vispilnīgāko versiju publicējis Kremļa žurnālists Zarubins. Tas ilgst gandrīz 4 minūtes un sākas nevis ar protokola daļu, kā parasti, bet gan no sasveicināšanās brīža. Kadirovs paspiež Putinam roku un pēc tam apsēžas krēslā un to kustina. Tikšanās sākas ar to, ka Kadirovs Putinam pasniedz papīra lapu un runā par “kadiroviešu” kaujām Ukrainā.

Uz Kadirova kreisās rokas rādītājpirksta redzama kāda neliela ierīce. Par to, ka tikšanās tika sagatavota steigā, liecina Čečenijas vadītāja prezentācijas trūkums - pēdējā laikā gandrīz visas uz Kremli izsauktās amatpersonas nes sev līdzi divus šādas prezentācijas eksemplārus: vienu viņi pārlapo paši, bet otru iedod prezidentam.

Kadirovam rokās nav pat papīra zīmītes, kā tas bija pēdējā tikšanās reizē gada sākumā.

Pavisam cits Kadirovs redzams “Telegram” publicētajā video. Tajā redzama Kadirova un Krievijas gvardes vadītāja Viktora Zolotova tikšanās. Kā vēsta “Telegram” kanāls, tikšanās notikusi 21. septembrī, bet šo informāciju apstiprināt nav iespējams.