Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

ASV kongresmeņi vēlas samazināt aizsardzības ministra algu līdz vienam dolāram

© EPA/Scanpix/Leta

Republikāņu kontrolētā ASV Pārstāvju palāta pieņēmusi grozījumu, kas paredz samazināt aizsardzības ministra Loida Ostina mēnešalgu līdz vienam ASV dolāram, taču tas, visticamāk, nenotiks, vēsta laikraksts "The New York Times".

Iniciatīvas autore bija kongresmene Mārdžorija Teilore Grīna, kura norādīja, ka viņas pretenzijas pret Pentagona vadītāju ir saistītas ar "šausminošo karaspēka izvešanu no Afganistānas" un obligāto karavīru vakcināciju pret koronavīrusu.

Grozījums tika pieņemts saskaņā ar tā saukto "Holmana noteikumu", kas ļauj kongresmeņiem samazināt konkrētu federālo darbinieku atalgojumu. Ierosinājums par Ostina algas samazināšanu tika apspriests ikgadējā aizsardzības izdevumu likumprojekta ietvaros. Šo likumprojektu paredzēts apstiprināt šodien.

Pati Grīna gan paziņoja, ka balsos pret likumprojektu, jo tajā ir iekļauti izdevumi palīdzībai Ukrainai.

Kā norāda "The New York Times", maz ticams, ka Ostina alga tiešām tiks samazināta līdz vienam ASV dolāram, jo likumprojekts par militārajiem izdevumiem gandrīz noteikti neizturēs balsojumu Senātā, kur pret to, domājams, iebildīs gan republikāņu, gan demokrātu senatori.

Ja Kongresam līdz septembra beigām neizdosies vienoties par budžeta projektu, notiks valdības darba pārtraukšana, atgādina "The New York Times".