Vācija pastiprinās kontroli uz robežām ar Poliju un Čehiju

© Scanpix

Vācija pastiprinās kontroli uz savām robežām ar Poliju un Čehiju, trešdien paziņojusi Vācijas iekšlietu ministre Nensija Fēzere.

Federālā policija "veiks papildu elastīgu, mērķtiecīgu (cilvēku) kontrabandas maršrutu kontroli" gar robežām ar abām austrumu kaimiņvalstīm, preses konferencē paziņoja iekšlietu ministre.

No janvāra līdz augustam federālā policija ir atklājusi 70 753 personas, kas Vācijā ieceļojušas nelegāli, kas ir par gandrīz 60% vairāk nekā tajā pašā laika posmā pērn. Straujais pieaugums Vācijā ir aktualizējis debates par imigrācijas kontroli un palielinājis spiedienu uz Fēzeri pastiprināt uzraudzību uz robežām. Tas arī atsaucis atmiņā 2015.gada migrācijas krīzi, kad valstī ieradās simti tūkstoši nelegālo imigrantu.

Palielinoties nelegālo imigrantu pieplūdumam, Vācija pēdējos mēnešos jau bija palielinājusi policijas darbinieku skaitu, kas veic meklēšanas operācijas pierobežā.

"Mans mērķis ir izdarīt maksimālu spiedienu uz kontrabandistiem un aizsargāt cilvēkus," uzsvēra Fēzere, kura nesen ierosināja iespēju ieviest pastāvīgus kontrolpunktus uz robežas ar Poliju un Čehiju, līdzīgi kā uz robežas ar Austriju.

Visas šīs valstis ir Eiropas Savienības (ES) un Šengenas zonas dalībvalstis. Robežkontroles atjaunošana Šengenas zonā ir atļauta tikai izņēmuma gadījumos, un pirms tam par to ir jābrīdina Brisele.

Fēzere izteicās, ka viņa neizslēdz iespēju nākotnē tiks iekārtoti pastāvīgi kontrolpunkti, ja jaunie pasākumi izrādīsies nepietiekami efektīvi.