Šaha meistaru apsūdz krāpšanā; viņš spēles laikā izmantojis vibrējošas seksa rotaļlietas

© Scanpix

Amerikāņu šaha lielmeistars, kurš iesaistīts strīdā, kas satricināja šaha pasauli, noliedz, ka būtu izmantojis vibrējošu seksa rotaļlietu, lai krāptos šaha spēlē, raksta bbc.com.

2022. gada septembrī Hanss Nīmans piedalījās šaha spēlē kopā ar norvēģu lielmeistaru Magnusu Karlsenu šaha Sinkfīldas kausa izcīņā Sentluisā, Misūri štatā.

Pieckārtējais pasaules čempions Karlsens, kuru daudzi uzskata par visu laiku izcilāko šahistu, pagājušā gada septembrī zaudēja savu 53 uzvaru sēriju 20 gadus vecajam Nīmanam klātienes spēlē.

32 gadus vecais norvēģis apsūdzēja Nīmanu krāpšanā, un norādīja, ka viņa izvirzīšanās šaha pasaulē esot pārāk strauja, lai būtu ticama. Tika izteiktas teorijas par krāpšanos, izmantojot mikrofonus, elektriskos impulsus un pat seksa rotaļlietas, kas ar savu vibrāciju var nodot spēlētājam signālus.

Tiesa neatzina Nīmanu par vainīgu pierādījumu trūkuma dēļ.

Šonedēļ Nīmans portālam “Uncensored” sniedza atbiles par pārbaudēm, ar kurām viņš ir saskāries kopš apsūdzības krāpšanā.

"Ir ļoti skumji, ja tevi apsūdz krāpšanā pēc uzvaras," viņš sacīja.

"Tādas lietas notiek, un šajā laikā man izdevās daudz iemācīties daudz ļoti svarīgu mācību par dzīvi un šahu."

Uz intervētāja jautājumu, vai Nīmans kādreiz ir izmantojis anālās krelles, spēlējot šahu, 20 gadus vecais jaunietis atbildēja: "Nu, jūsu zinātkāre ir nedaudz satraucoša, ziniet - varbūt jūs personīgi interesējaties, bet es varu jums pateikt - kategoriski nē.”

Nīmans pats iesūdzēja tiesā tiešsaistes platformu Chess.com pēc tam, kad kompānijas veiktā izmeklēšana apgalvoja, ka viņš, iespējams, krāpies vairāk nekā 100 tiešsaistes spēlēs.

Lai arī Nīmans atzina, ka 12 un 16 gadu vecumā tiešsaistes mačos Chess.com ir krāpies divas reizes, taču noliedza, ka būtu to darījis Sinkfīldas kausa izcīņā vai kādā klātienes spēlē.