Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Bijusī ASV valsts sekretāre uztraucas, ka Putins mēģinās iejaukties 2024. gada vēlēšanās

© Scanpix

Hilarija Klintone skaļi paudusi savas bažas, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins var mēģināt iejaukties Amerikas Savienoto Valstu vēlēšanās, kas notiks 2024.gadā, raksta The Hill.

Klintone uzskata, ka ASV nepietiekami runā par Krievijas iejaukšanos nacionālajās vēlēšanās, un Putinam "mūsu valstī ir daudz cilvēku, kas viņam ir parādā, un vienkārši viņam labvēlīgu cilvēku".

Viņa piebilda, ka daži amerikāņi nesaskata Putina “bīstamību” un pat piekrīt viņam atsevišķos jautājumos, jo īpaši saistībā ar iebrukumu Ukrainā. Klintone brīdināja, ka ASV varētu pieaugt fašisms un autoritārisms, un mudināja vēlētājus "noraidīt" šādu domāšanu.

"Ir ļoti svarīgi turpināt skaidrot amerikāņu sabiedrībai, kāds ir Putins kā līderis, šis autoritārais diktators, kurš burtiski nogalina savu opozīciju, nogalina žurnālistus, saindē cilvēkus, kas viņam nepiekrīt, iebrūk citās valstīs, iejaucas mūsu vēlēšanās. Mums ir jānoraida autoritārisms. Mēs nevaram pieļaut, ka šādas domas iedveš cilvēkiem, kuri ir gatavi atdot savu balsi par diktatoru,” viņa uzsvēra.