Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Pēc dāsnu tēriņu gadiem Vācija būtiski samazinās federālo palīdzību bēgļiem

© dpa/picture-alliance/Scanpix/Leta

Vācija plāno nākamgad samazināt uz pusi federālo palīdzību, kuru tā piešķir federālajām zemēm bēgļu uzņemšanas un integrēšanas izdevumu segšanai, saistībā ar budžeta saamazināšanu augošas inflācijas apstākļos pēc dāsnu tēriņu gadiem, pirmdien pavēstīja aģentūras "Reuters" ziņu avoti.

Pēc Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā vairāk nekā viens miljons cilvēku ir lūguši patvērumu Vācijā. Viņu atbalstīšana ir radījusi ievērojamu slogu Vācijas pašvaldībām, un 16 federālās zemes ir pieprasījušas vairāk federālo līdzekļu bēgļu izdevumu segšanai nākamgad.

Federālā valdība Berlīnē pirmdien informēja federālās zemes, ka tā 2024.gadā piešķirs ne vairāk kā 1,7 miljardus eiro kā atbalstu bēgļu izdevumu segšanai salīdzinājumā ar šogad piešķirtajiem 3,75 miljardiem eiro. To pavēstīja valdības ziņu avoti, kas vēlējās palikt anonīmi šīs sanāksmes konfidencialitātes dēļ.

Federālā valdība nesolīja, ka finansējums nākamajos gados atbildīs 2023.gada finansējumam.

Finanšu ministrijas preses sekretārs paziņoja, ka pirmdien notikušā federālās valdības un zemju valdību sanāksmē par šiem jautājumiem netika panākti nekādi rezultāti pirms novembrī plānotas konsultācijas ar federālo kancleru.

"Federālās zemes pēc būtības ir atbildīgas par bēgļu izmitināšanu un aprūpēšanu. Federālā valdība apzinās nacionālo dimensiju," piebilda Finanšu ministrijas preses sekretārs.

Ziņu avoti piebilda, ka federālā valdība arī izbeigs savu ieguldījumu ukraiņu bēgļu aprūpēšanas un integrēšanas izdevumu segšanā.