Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Lielbritānija stāvēs plecu pie pleca ar Ukrainu neatkarīgi no ASV vēlēšanu rezultātiem

© Scanpix

Lielbritānijas aizsardzības ministrs Grants Šaps sacīja, ka Londonas atbalsts Kijivai paliks nemainīgs, neraugoties uz ASV vēlēšanu rezultātiem, vēsta CNN.

Lielbritānijas aizsardzības ministrs Grants Šaps norādījis, ka Londonas atbalsts Kijivai ir "neapgāžams", savukārt BBC žurnālistes Lauras Kuensbergas uzdotais jautājums par to, kas notiktu, ja ASV vēlēšanās tiktu ievēlēts republikāņu prezidents un viņš nolemtu atteikt ASV atbalstu Ukrainai, ir " spekulatīvs".

"Paies kāds laiks, līdz mēs redzēsim, kas notiks vēlēšanās, bet mēs turpināsim stāvēt plecu pie pleca ar saviem draugiem Ukrainā," sacīja Šaps.

"Es patiesi ticu - kā teica Ukrainas prezidents Zelenskis - ka patiesībā arī amerikāņi tic, ka viņu un arī visas pasaules interesēs ir saglabāt Ukrainu kā demokrātisku valsti," viņš piebilda.

"Mēs zinām, kas notiek, ja ļaujam tirānam iebrukt kaimiņos un pēc tam ļaujam viņam turpināt virzīties uz rietumiem. Un ir absolūti svarīgi, lai Putins nevarētu bez sekām iekļūt kaimiņvalstu demokrātijā, un tāpēc Apvienotā Karaliste ir nelokāma, un mēs turpināsim tādi palikt,” sacīja ministrs.