Google iesūdzēta tiesā par nepareizu norāžu došanu - vadītājs iebraucis upē un gājis bojā

© Scanpix

Kāda vīrieša ģimene ASV, kurš noslīka pēc tam, kad ar motociklu nobrauca no sabrukuša tilta, apgalvo, ka viņš miris, jo Google nebija atjauninājusi savas kartes, ziņo bbc.com.

Filipa Paksona ģimene iesūdzējusi uzņēmumu tiesā, apgalvojot, ka Google savas nolaidības dēļ nav norādījusi, ka tilts ir sabrucis jau pirms deviņiem gadiem.

Paksons nomira 2022. gada septembrī pēc neveiksmīga mēģinājuma pārbraukt bojātajam tiltam Ziemeļkarolīnā, ASV.

Paksons, divu bērnu tēvs, brauca mājās no meitas devītās dzimšanas dienas svinībām drauga mājā un nāves brīdī atradās nepazīstamā apkaimē, liecina ģimenes prasība.

Viņa sieva agrāk bija aizvedusi abas viņa meitas mājās, bet vīrietis aizkavējās, lai palīdzētu sakopt.

"Viņš nepazīst vietējos ceļus, tāpēc paļāvās uz Google Maps, cerot, ka tā viņu droši novirzīs mājās pie sievas un meitām," teikts ģimenes advokātu paziņojumā.

"Viņš piesardzīgi brauca tumsā un lietū, sekojot Google novecojušajiem norādījumiem - Google viņu veda pāri "Tiltam uz nekurieni", ietriecoties Snovkrīkā, kur viņš noslīka."

Vietējie iedzīvotāji vairākkārt bija sazinājušies ar Google, lai pēc tilta sabrukšanas 2013. gadā lūgtu veikt izmaiņas tiešsaistes kartē, teikts prasībā.

Tiltam trūka barjeras, kas parasti tika novietota, slēdzot uzbrauktuvi.

Tiesā iesūdzēti arī trīs vietējie uzņēmumi, kuru pienākums bija šo tiltu uzturēt.

"Mūsu meitenes jautā, kā un kāpēc nomira viņu tētis, un man trūkst vārdu, ko viņas varētu saprast, jo arī kā pieaugušais es joprojām nesaprotu, kā tie, kas ir atbildīgi par GPS norādēm un tiltu, varēja tā rīkoties, neņemot vērā cilvēka dzīvību," teikts bojā gājušā sievas Alisijas Paksones paziņojumā.

Google pārstāvis sacīja, ka uzņēmums izskata apsūdzības.