Zelenska komentāru dēļ Polija izsauc Ukrainas vēstnieku

© Scanpix

"Sky news " vēsta, ka Polijas Ārlietu ministrija saistībā ar Volodimira Zelenska komentāriem, kas izteikti otrdien ANO Ģenerālajā asamblejā, izsaukusi Ukrainas vēstnieku.

Polijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka ir nosūtījusi Polijai "stingru protestu" pret Zelenska izteikumiem, kuros viņš runāja par "dažām ES valstīm, kuras joprojām ir solidāras, vienlaikus netieši atbalstot Krieviju".

V. Zelenskis savā otrdienas runā norādīja, ka grauduimporta "politiskais teātris", kuru aizliegusi Polija, Ungārija, Slovākija un Ukraina, Maskavai tikai palīdz.

Kijiva pirmdien paziņoja, ka ir iesniegusi prasības Pasaules Tirdzniecības organizācijā (PTO) pret trim Eiropas Savienības kaimiņvalstīm - Poliju, Slovākiju un Ungāriju - saistībā ar Ukrainas graudu importa aizliegumiem.

Centrāleiropas valstis protestēja pret Eiropas Komisijas pagājušajā nedēļā pieņemto lēmumu pārtraukt importa aizliegumu, un Kijiva brīdināja, ka tā var vērsties tiesā. Aizliegumi izraisīja arī asus diplomātiskus strīdus ar Poliju, vienu no lielākajiem Ukrainas sabiedrotajiem cīņā pret Krievijas agresiju.