Ēģiptē arestēti vismaz 47 drošības dienesta darbinieki

Ēģiptes galvaspilsētā Kairā arestēti vismaz 47 drošības dienesta darbinieki, kurus vaino pierādījumu iznīcināšanā par Hosnī Mubaraka valdīšanas laikā veiktiem likumu pārkāpumiem, vēsta laikraksts "The Times".

Aizturētie centušies iznīcināt pierādījumus par aizturēto personu spīdzināšanu, opozicionāru sarunu noklausīšanos un viņu e-pasta kontroli, žurnālistu ietekmēšanu un citiem noziegumiem.

Par šiem faktiem kļuva zināms, kad protestētāju pūļi sestdien un svētdien ielauzās vairākos drošības dienesta birojos Kairā un Aleksandrijā. Vairāki protestētāji norāda, ka paši savām acīm redzējuši,kā drošības dienestu darbinieki steigā cenšas sadedzināt daudzus dokumentus.

Dienesta izformēšana bija viena no manifestantu pirmajām prasībām, kad 11. februārī varu valstī pārņēma armija. Tomēr Drošības dienests turpina eksistēt.

Ēģiptes drošības dienests, kura 100 000 lielais personālssastāvs bija viens no 30 gadus valdījušā prezidenta Mubaraka režīma balstiem, aktīvi piedalījās masu protestu apspiešanā janvārī un februārī.

Svarīgākais