Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Pasaulē

Lietuvas soctīklos ceļ trauksmi: veikalā strādā par "Šauļu kanibālu" dēvēta pārdevēja

© Scanpix

Sociālajos tīklos izplatījusies informācija par kādu jaunu meiteni, kura, iespējams, cietusi no vardarbības Panevēžā, kur dzīvoja vienā mājā ar savu māti un bēdīgi slaveno Šauļu "kanibālu" slepkavu, raksta tv3.lt.

Bērnu tiesību aizstāvji pēc ziņojumu un iedzīvotāju sūdzību saņemšanas reaģēja un meiteni izņēma no ģimenes. Kamēr likumsargi izmeklē iespējamo vardarbību, atklājās jaunas detaļas par meitenes māti - viņa, iespējams, vardarbīgi izturējusies arī pret citiem bērniem, stāsta aculiecinieki.

Pirms 12 gadiem Šauļos pazuda 17 gadus veca vidusskolniece, un tikai dažas dienas vēlāk atklājās šausminoši fakti - viņa tika nežēlīgi noslepkavota, nocērtot galvu. Noziegumu paveica bojāgājušās kursabiedrene - viņai tiesa piesprieda 20 gadu cietumsodu.

Kā vēsta ziņu portāla tv3.lt avoti, cietumā izciesta tikai puse no piespriestā soda. Pēc iznākšanas no cietuma, vainīgā mainījusi uzvārdu un iekārtojusies darbā tirdzniecības centrā.

Slepkava iekārtojusies darbā par kasieri tirdzniecības centrā un dzīvo kopā ar sievieti, audzinot meitu, kuru, saņemot ziņojumu par iespējamu vardarbību pret bērnu, no ģimenes izņēma bērnu tiesību aizstāvji.

Kāda lieciniece stāstīja par tikšanos ar "Šauļu kanibālu" - sieviete sociālajos tīklos dalījās ar informāciju, ka kādā no daudzdzīvokļu mājām Panevēžā, iespējams, regulāri tiek piekauta meitene, kura kopā ar māti dzīvo kopā ar notiesāto, ārkārtīgi nežēlīgo slepkavu.

Sieviete apgalvo, ka saņēmusi šausmīgas ziņas no "Šauļu kanibāla" un sievietes, kura dzīvoja kopā ar viņu, un publicētā informācija pievērsusi likumsargu uzmanību. Vēl vairāki liecinieki ieradās, lai dalītos ar stāstiem un materiāliem par šīm divām sievietēm.

“Es tajā veikalā iepirkos vairākas reizes, bet nezināju, kas viņa ir. Uzzinot aiz dusmām uzrakstīju, ka zinu, kas tu esi, ka, ja es tajā brīdī būtu zinājusi, iepērkoties, es būtu nospļāvusies, jo mēs visi zinām, kā viņa rīkojās un ko darīja. Tiešām, tajā brīdī pārņēma tāds niknums.”

Vēlāk izrādījās, ka vardarbībā cietušās meitenes māte, iespējams, pagalmā uzbrukusi un piekāvusi arī citu bērnu. Šobrīd lieta tiek izmeklēta. TV3 ziņu komandai izdevies sazināties arī ar kādu sievieti, kura ierakstījusi sarunu ar meiteni, kura it kā cietusi no vardarbības.

“Viņa pēkšņi izskrēja no dzīvokļa, apķēra mani un raudāja. Es izsaucu policiju un ātro palīdzību un runāju ar viņu. Viņa teica, ka māte pret viņu izturas vardarbīgi,” TV3 stāstīja sieviete.

Sieviete, iespējams, pagalmā uzbrukusi arī kādam bērnam un smagi iesitusi, stāsta liecieniece: "Tas bērns spēlējās pagalmā, un sieviete viņu pēra. Kaimiņiene man atsūtīja bērna bildes, bērnam pēc notikuma viss bija uzpampis.”

Uzzinot, ka notiesātā šobrīd strādā tirdzniecības vietā, lietuvieši neslēpa savas emocijas - sociālajos tīklos plūda sašutušo lietuviešu komentāri.

“Tas ir biedējoši, ka tādi radījumi brīvi staigā. Vai cilvēki ir drošībā?" vaicā sociālajos tīklos.

"Strādā veikalā? Kā tādus cilvēkus var pieņemt darbā? Viņiem jāsēž cietumā līdz mūža galam...”

"Kā tas ir iespējams, ka viņa, šādi rīkojusies, strādā veikalā?”

“Kāda var būt žēlastība pret slepkavām? Tas ir neticami, kas notiek Lietuvā.”