ASV: Karš Ukrainā var turpināties vēl 6-7 gadus

© Scanpix

ASV un tās sabiedrotie uzskata, ka karš Ukrainā var ievilkties gadiem ilgi, raksta unian.net.

ASV un G7 valstis atzīst, ka, plānojot militāro un finanšu darbību, šis aspekts ir jāņem vērā. Augsta amatpersona vienā no Eiropas G7 valstīm sacīja, ka karš varētu turpināties vēl sešus līdz septiņus gadus.

Portāls “Bloomberg” norāda, ka tas ir daudz ilgāks laiks, nekā daudzas Rietumu amatpersonas prognozēja šī gada sākumā, taču lēnais Ukrainas pretuzbrukuma progress pēdējos mēnešos ir mazinājis cerības, norāda žurnālisti.

"G7 pārstāvji pirmdienas vakarā ANO Ģenerālās asamblejas ietvaros apsprieda drūmo perspektīvu un vienojās, ka konflikts, visticamāk, turpināsies termiņā, ko var nosaukt par vidēju vai ilgu," žurnālistiem sacīja augsta ranga ASV Valsts departamenta amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Par ilgstoša kara iespējamību raksta arī “Sky News”. Kāds avots izdevumam pastāstīja, ka G7 pārstāvji atzinuši, ka Rietumiem tas ir jāņem vērā, plānojot turpmāko finansiālo un militāro atbalstu Ukrainai.

"Protams, ir svarīgi, lai Putina projekts turpinātu izgāzties, un viņš zinātu, ka nevar vienkārši “nogaidīt". Svarīgs ir kopīgs darbs, lai nodrošinātu pietiekamu sloga sadali, pietiekamu plānošanu ilgtermiņā," amatpersona piebilda.

Svarīgākais