Kāds notikums “parakstīja spriedumu Putina režīmam”?

© Scanpix

Ukrainas Aizsardzības ministrijas pārstāvis paskaidroja, kā interpretēt Krievijas prezidenta lūgumu Korejai pēc palīdzības, raksta dialog.ua.

Andrejs Jusovs, Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas direktorāta pārstāvis, komentēja Putina tikšanos ar Kimu Čoninu, nodēvējot šo notikumu par Kremļa vadītāja neveiksmes atzīšanu. Ja Krievija būtu lielvalsts ar spēcīgu armiju, tad tai nenāktos lūgt munīciju un ieročus no tādām valstīm kā Ziemeļkoreja un Ķīna.

Jusovs skaidroja, kādu praktisku rezultātu devusi Krievijas Federācijas un Ziemeļkorejas vadītāju tikšanās: "Viņiem ir zināms rezultāts, bet ne tāds, kādu gaidīja Krievijas diktators un viņa režīms. Šobrīd Krievijas ekonomika ir degradēta, un tas ir noticis sankciju un Putina nekompetentās valdīšanas politikas, korupcijas un milzīgo zaudējumu Ukrainā rezultātā. Dabiski, ka viņi vēršas pēc palīdzības pie citām valstīm, atzīstot savu neveiksmi.”

Jusovs arī atzīmēja svarīgu punktu, kas norāda uz Putina kā valsts vadītāja rīcībnespējas demonstrāciju: “Pats fakts, ka Krievija vēršas pēc šādas palīdzības pie Ziemeļkorejas, Irānas un Baltkrievijas, ir nāvessods Putina režīmam. “Pasaules otrā armija" un "lielvalsts" saņems daudz mazāk nekā prasīs, bet pats galvenais šeit ir vārds "jautāt".

Svarīgākais